אל תיבהלו הרבה מאד עסקים נמצאים בקשיים "הרבה מאד"
בתקשורת אנחנו שומעים וקוראים כמה המצב הכלכלי במדינת ישראל הוא טוב, קופות מטבע החוץ מלאות, תחזיות הצמיחה משנות כוון חדשות לבקרים, האבטלה עומדת ביעדים שלה בקיצור "שוויץ" במלא הדרה.
מה שאנחנו לא שומעים או פחות יודעים זה ההתמודדות הקשה והבלתי סבילה של עשרות אלפי עסקים קטנים בינוניים ואפילו גדולים המתמודדים יום יום להישרדותם. למעשה יש נתון האומר כי קרוב ל-50 אלף עסקים נסגרים בשנה אבל אין נתון האומר כמה עסקים רק מתגלגלים בשנה, כמה עסקים לא מצליחים לעמוד בהתחייבות שלהם בשנה, ולמעשה מאחר ואין ארגון רציני מאחורי סקטור העסקים הקטנים בישראל שהוא הסקטור היוצר את מספר מקומות העבודה הרב בישראל ותורם חלק נכבד לתל"ג הישראלי נתונים אלה די נסתרים מהציבור או מבעלי העסקים כפרט.
קראו: שיווק ומכירות איך לא תפסידו לקוחות
אם סיפוריהם של עסקים קטנים היה כל יום בתקשורת כדוגמת "פרימור" "אדום אדום" היינו יודעים עד כמה מצב העסקים בישראל הוא בכי רע.
אבל עסקים לא מחפשים לבכות הם רוצים לעבוד להרוויח ולהתפרנס! וזה ניתן!
כן, צריך להיות לוליינים בכדי לנהל עסקים, צריך להיות כאלה שיודעים ללכת בין הטיפות, צריך להיות כאלה שיודעים למצוא פתרונות (אפילו דרמטיים) בכדי שהעסק או הפעילות של העסק תמשיך אבל הפעם בדרך ניהול שונה ולמה אני אומר זאת.
סף הכניסה לעסקים היא מאד נמוכה בישראל, אינך צריך להשקיע מיליונים בכדי לפתוח עסק כאן, רוב העסקים נפתחים מחסכונות קטנים אישיים ומימון בנקאי או הלוואות בערבות מדינה, הבעיה היא שעסק קטן בדיוק כמו עסק גדול חייב ניהול מקצועי והתנהלות נכונה. בעסקים וחברות רבות לצד המנכ"ל יש יועצים, סמנכ"לים המנהלים את העסק בצורה מקצועית, בקבלת החלטות מושכלות, בניהול תקציב תזרים מזומנים ומערכת אמון עם הבנק התומך מה שלא קורה בעסקים קטנים ובינוניים אשר שם המנכ"ל או בעל העסק הוא איש המקצוע בעסק המביא את העבודה בתוקף ההתמחות שלו בתחום העסק ותו לא. אין לו מי שיתמוך אותו בהחלטות עסקיות, בקיצורי דרך, בהליכה בין הטיפות, בלטפח את הקשר עם הבנק, בלחשוב ביצירתיות איך ניתן להגדיל את רצפת המכירה וכל הדברים היכולים להשאיר את העסק חי ונושם. יותר מזה יש כאלה בעלי עסקים אשר רואים בתחילה כי יש להם הכנסה יפה בלי שלקחו בחשבון הרבה פרמטרים קדימה ואז רוכשים את הג'יפ הראשון ואת הג'יפ השני לאישה, מקבלים החלטות כספיות משמעותיות ללא כל חישוב או תכנון מוקדם, אין תכנית מוגדרת מראש בקיצור בעל העסק אינו מסוגל לחשוב ולתפעל בכל כך הרבה פרמטרים אותו דורש העסק היום.
ואז קורה שעסקיים נופלים למינוס גדול, לאי יכולת לשלם משכורות, אי יכולת לשלם פנסיות של עובדים, אי יכולת לשלם לספקים ולהחזר הלוואות ומכאן הגלגל רק דוהר מטה.
לצערי הרב כמי שהיה בעלים של עסקים וחברות לא משכילים אותם בעלי עסקים לקחת להם עזרה מקצועית בדמות יועץ עסקי או מלווה עסקי שיוכל להוציא את העסק מהבור אליו הוא נקלע מהסיבה כי בעלי עסקים לא יודעים באמת מהו תפקידו של יועץ עסקי, מצד שני הם אומרים לעצמם "מי הוא היועץ העסקי שמכיר את העסק כמוני" ואין להם בחשיבה כלל וכלל את ההבנה שהם היו חייבים יועץ עסקי כבר בפתיחת העסק.
אבל אף פעם לא מאוחר ובעל עסק אסור שיפלו פניו כאשר הוא נקלע לקשיים.
יש מה לעשות, למעשה יש הרבה דברים מה לעשות, צריך רק רצון, מוטיבציה,
עסק שנופל לקשיים וחס וחלילה לחדלות פירעון יש לו הרבה מאד מה להפסיד לו ולמשפחתו מאשר הרצון והיכולת לשקם את העסק או ליצור אח ואחות לעסק.
ומכאן תגיע שאלתכם איך אשלם ליועץ כאשר עסקי במצב כזה. וגם לשאלה כזאת יש תשובה.
אני נתקל באנשים שעסקם הגיע לקריסה וניתן היה להצילם אך הם רק היו צריכים לוותר על הוצאה אחת בשביל להציל את עסקם.
עסקים חפצי חיים הם, רק צריך לדעת לקחת אותם מהמקום שהם נמצאים ולהרים אותם.
קראו עוד המלצות בתחום העסקי ועמידה מול קשיים בעסק
ותודה למי שהעיר לנו על שגיאת הכתיב בראש העמוד