איך חוסכים בעמלות הבנק

עמלות ותעריפי הבנקים

האם אנו בודקים את העמלות בהם אנו מחויבים בחשבון הבנק העסקי שלנו?

או אולי מרוב שאנו כול כך צריכים את כספו של הבנק אנו פשוט אומרים לעצמנו "שלא נעלה את נושא הריבית ואז נאכל אותה ברצון הבנקים להלוות לנו כספים"

כ יועץ עסקי אני בטוח לא כך הדבר.

עמלות הבנקים והריביות של הבנק מגיעים להוצאה משמעותית בעסק, הוצאה שאנו לא שמים לב אליה אבל בשנה היא מגיע לעשרות אלפי שקלים בעסקים קטנים ומאות אלפים בעסקים יותר גדולים.

יותר מזה, יש עסקים שמנצלים כול אשראי אפשרי עם זה מסגרת חח"ד, אם זה הלוואות שנלקחו מעבר למסגרות שם הריביות יכולות להגיע ל-11% והרבה יותר, אם זה בחברות כרטיסי האשראי או במימון החוץ בנקאי. המימון הזה עולה "הון כסף" ולא בטוח כי העסק או החברה יכולים לעמוד בתשלום העמלות והריביות ומי יודע עם עמלות אלה הם שמפילים את העסק או החברה.

כן, אני יודע, כ יועץ עסקי אתם תאמרו לי "יש לך פתרון אחר"?

כן, יש לי פתרונות, אבל בשביל הפתרונות האלה צריכים להיות אמיצים!

והאומץ הראשון הוא "לבדוק את גובה העמלות שגובה הבנק"

אני יכול להבטיח לכם כי הבנקים מעניקים עד 80% הנחה על העמלות אותם גובה הבנק.

לבנקים יש כול מיני סוגי עמלות, ומי שלא שם לב, או מי שנמצא במצוקה מתמדת תזרימית לא לוקח את ההוצאה הזאת כלל בחשבון.

מכאן יש לעשות את הבדיקה של העמלות ולבוא עם הבנק בדין ודברים!

לא לחשוש, הבנק לא יסגור לכם את החשבון, חלק מהרווח שלו הוא גובה בריביות על ההלוואות שהוא מעמיד לכם או על החריגות הזמניות בהם אתם נמצאים. יש להגיע עם הבנק לטבלת הנחות כוללת על פי אפיון העסק אם זה מטבע ישראלי או מטבע חוץ, המחזור המתגלגל בחשבון הבנק ועוד פרמטרים שיכולים להשפיע על הקטנת העלויות הגבוהות של העמלות.

כ יועץ עסקי מדאיג אותי באותה מידה הריביות אותם גובים נותני האשראי החוץ בנקאים, בימים שעסקים צורכים עוד ועוד אשראי הולכת ותופחת ההוצאה על ריביות, עמלות, דמי ניהול, דמי גבייה וכ"ד. קל וחומר שמדובר על עסקים אשר לא תלויים בהלוואות בנקאיות שם בכלל ללא כול שהות או המתנה הייתי נלחם על עמלות חסכוניות ללקוח.

מערכת הבנקאות היא מנוע הצמיחה וההמשך של עסקים רבים, והבנקים יודעים זאת, להילחם על הקטנת עמלות  (ולמרות שחלק מהעסקים מבין שאין לו ברירה אלה להישאר עם הבנק הנוכחי) היא חובה לטובת העסק, עובר לכך שגם הבנק יראה בבקשה לקוח אשר חושב ומתכנן את המהלכים של העסק שלו ולא על כול הלוואה או כסף שנותן הבנק יגיד "אמן" ויברח פן לא ייקחו ממנו את הכסף חזרה.

קטגוריות

תגיות

פייסבוק
וואטסאפ
דוא"ל
לינקדאין
רשת X

הצטרפו להצלחה פגישת יעוץ ללא התחייבות

מלא את הפרטים ונחזור עוד היום>>





    מעל 1600 תכנים העוסקים בעולם העסקים

    איך לבחור חברת קידום אתרים ? מאמר של דורון עמית ייעוץ עסקי
    מגזין עסקי

    איך לבחור חברת קידום אתרים לעסק שלכם?

    תוכן עניינים בעידן הדיגיטלי של היום, נוכחות מקוונת חזקה היא קריטית להצלחת כל עסק. אתר אינטרנט הוא כלי חיוני, אך כדי שהוא ישיג את מטרתו,

    יעילות ארגונית - דורון עמית ייעוץ עסקי
    ייעוץ ארגוני

    יעילות ארגונית: המפתח להצלחה עסקית

    תוכן עניינים בעולם העסקי המודרני, יעילות ארגונית היא לא רק מילת באזז – היא הכרח אסטרטגי להישרדות ולצמיחה. כיועץ ארגוני עם שנים של ניסיון בליווי

    קואצ'ינג לגברים - מאמר שלך דורון עמית
    מגזין עסקי

    קואצ'ינג לגברים – העצמה אישית, זוגית ועסקית

    תוכן עניינים   בעולם הדינמי של היום, גברים רבים מוצאים את עצמם מתמודדים עם אתגרים אישיים, זוגיים ועסקיים המצריכים גישה חדשה ויעילה להתמודדות. קואצ'ינג לגברים

    תוכן עניינים

    דילוג לתוכן