איך למשוך כסף מהעסק מהחברה

כיצד אני מושך כסף מהעסק או החברה שלי.

המאמר נכתב בראייה עסקית גרידא ולא מתוך ראייה של רואה חשבון.

המאמר מתייחס לעסקים הרשומים כחברה ולא עסקים הרשומים כשותפות או כעוסק מורשה.

 בעלי עסקים וחברות שואלים בדרך כלל את השאלה "כיצד אני מושך כספים מהחברה"?

ובכן יש מספר דרכים למשוך כסף מהחברה והם:

 א.         משיכת משכורת

ב.         משיכת דיווידנד ( דהיינו בסוף שנת מס החברה הרוויחה, שילמה את המס על הרווח ומהיתרה מושך בעל המניות דיווידנד אשר עליו יש מס מופחת ואין צורך לשלם ביטוח לאומי על המשיכה. (ישנם כול מיני סוגי עסקים ושיטות חוקיות למשוך דיווידנד בעלויות מס מופחתות)

 אבל כפי שאנו יודעים לא הכול ורוד בעולם העסקים, ולא כול החברות מרוויחות, ובכול זאת הם פועלות, נושמות ובועטות ובסוף השנה החברה מראה הפסדים (ולא רווחים) ולכן אינם יכולות למשוך כספים באמצעות סעיף ב מעלה.

יש חברות אשר במאזן השנתי מציגות הפסדים למרות שאולי היו להם רווחים חשבונאים אך לצרכי מס עושים רואי החשבון באופן חוקי להתאים את המאזן כך שהרווחים לא יצופו, לעומתם יש חברות אשר רוצות לגייס אשראי מהבנקים או ממוסדות חוץ בנקאים ואז רואה החשבון מתאים את המאזן לרווח כזה או אחר. יש גם חברות המשלמות מקדמות כול השנה או שמנכים להם מס במקור ואז רואה החשבון בסוף השנה מתאים את המאזן לרווח מסוים שהנגזרת שלו הוא תשלום מס (שכבר נוכה מהחברה באמצעות המקדמות או הניכוי במקור) .

נטבח נוסף בחשיבה הינו נושא תזרים המזומנים.

אנו מכירים את נושא תזרים המזומנים והקושי שלא, למעשה מי שנפגע מ-תזרים מזומנים צפוף או תזרים מזומנים הנשען על הגדר הם בעלי המניות העובדים בחברה אשר צריכים להתחשב ב-תזרים הצפוף ולא למשוך את משכורתם המלאה שלא לדבר על רווחים בסוף שנה.

הדבר מקבל חיזוק נוסף בזה שבמידה ובעל המניות מושך את המשכורת בגובה שקבע לעצמו אזי חלים עליו תשלומים עקיפים של ביטוח לאומי ומס הכנסה מס בריאות וכ"ד.

למעשה נמצא בעל המניות, העובד בחברה, זה שאחראי על ביצועי החברה, זה שעליו כול הסיכונים של החברה, ההתחייבויות הכספיות וכ"ד ללא יכולת למשוך שכר כפי שעובדיו מושכים.

הפתרון לסוגיה הזאת שהיא לחץ תזרימי המופעל על החברה אבל מצד שני גם בעל המניות חייב להתקיים הינה משיכת כספים תוך חיוב הכרטיס האישי של בעל המניות עם החברה (לכרטיס הזה קוראים "חו"ז" בעלים והוא למעשה משקף את ההתנהלות הכספית בין בעל המניות לחברה. כאשר בעל החברה מכניס הלוואות בעלים לחברה נרשם לזכותו הסכום שהוכנס בכרטיס החו"ז בחברה וכאשר הוא מושך כספים גם נרשמה הלקיחה בכרטיס החו"ז. (למעשה למשיכה של כסף מהחברה בדרך זאת אין חובת תשלום מס מידי או תשלום ביטוח לאומי – ההכנסות וההוצאות של בעל מניות מתנהלות בדיוק כמו שמתנהל חשבון בנק עובר ושב)  

מאמרים וטיפים לחברות 

למעשה זו הדרך החוקית למשוך משכורת מינימום, לשלם את המס והביטוח הלאומי המופחת למשכורת המינימום ובימי לחץ תזרימי לחברה היתרה של השכר תמשך כהלוואה מהחברה לבעל המניות.

כמובן שאסור לנו לטעות, על משיכות בעלים או על כרטיס חו"ז העומד בחובה כתוצאה מעודף משיכות כספים מהחברה חלים חוקי מס ודיווח במאזן השנתי של החברה ובעל המניות מחויב בריבית עבור הכספים שמשך (בדיוק כמו שהוא מזוכה בריבית והיה וכרטיס החו"ז שלו נמצא ביתרת זכות) ההמלצה היא לא להגיע ליתרות חובה גדולות מול החברה מאחר ואחר כך יראה מס ההכנסה (בצדק) את ייתרת החובה כהכנסה לצרכי מס.

כצעד זמני, עד להגיע החברה לרווח גם חשבונאי ובטח תזרימי  ניתן להשתמש בכלי הזה על מנת להתקיים ולשרוד וכמובן במקביל לפעול למען יכולת לשלם משכורת מלאה לבעלים בטח ובטח משיכה של דיווידנד באחוז מיסוי מופחת.

היבט נוסף שצריך לזכור הינו התנאים הסוציאליים המשתקפים מגובה המשכורת.

אובדן כושר עבודה, פנסיה, תביעות לביטוח הלאומי, ביטוח מנהלים וכ"ד. כול אלה הם חלק מהנזק האישי הנגרם לבעלי שליטה בחברה והיה ולא משכו משכורות בגובה המבטיח את עתידם, אך חשוב להבהיר כי בעל מניות יכול למשוך שכר גם בסוף שנת מס והדבר יחשב לו בכול התנאים הסוציאליים שהזכרתי כאן.  

הכותב הוא מומחה בתחום פיתוח עסקי וניהול 

קטגוריות

תגיות

פייסבוק
וואטסאפ
דוא"ל
לינקדאין
רשת X

הצטרפו להצלחה פגישת יעוץ ללא התחייבות

מלא את הפרטים ונחזור עוד היום>>





    מעל 1600 תכנים העוסקים בעולם העסקים

    יזמות
    יזמות

    זה לא מספיק להיות יזם

    למה יזמים צריכים ייעוץ עסקי? מה זה אומר להיות יזם? להיות יזם זה לעשות את הקפיצה מלהיות בעל רעיון להפיח בו חיים. זה לזהות הזדמנויות,

    מכירות
    מכירות

    איך נצליח למכור בשוק רווי

    כיצד יצליחו אנשי מכירות בשוק רווי? בשוק רווי, מכירה הופכת למשימה מורכבת בשל מספר אתגרים. ראשית, מספרם הרב של המתחרים מקשה על כל מוצר או

    טרנספורמציה עסקית
    טרנספורמציה עסקית

    טרנספורמציה עסקית

    טרנספורמציה עסקית מדובר בתהליך קריטי עבור חברות השואפות להישאר תחרותיות ולהתאים את עצמן לתנאי שוק משתנים. היא כרוכה בביצוע שינויים מהותיים באופן שבו עסק פועל,

    תוכן עניינים

    ייעוץ עסקי - דורון עמית

    בעל עסק!

    פגישת ייעוץ ללא התחייבות עם דורון

    מלא\י את הפרטים ונחזור עוד היום





      דילוג לתוכן