כ יועץ עסקי אני נשאל חדשות לבקרים ע"י עמיתי "מה דעתיעל המצב" "האם יש מקום להמשיך ולהלחם כול יום" "האם יש בכלל מזור לעסקים בישראל" "האם המלחמה היום יומית מול העובדים, הספקים, הלקוחות, המוסדות, הגבייה , הבנקים" אכן יימשכו כך עד אין עד! שהרי כפי שעמיתי אומרים ההתמודדות הזאת רק הולכת ונהיית הרבה יותר קשה מיום ליום.
ובכן, כן, אני מבין את השאלה!
אני לא מסכים לעובדה אחת פשוטה "תסגרו עסקים ואז מה)
כאשר רוצים לסגור עסק יש הרבה מאד פרמטרים שצריכים להתייחס אליהם!
איך סוגרים את העסק, איך משלמים את החובות, אולי עדיף לנסות למכור את העסק, אולי עדיף למסור את העסק, אולי העסק נמצא במצב של טרם חובות וטרם התחייבויות, או שהוא כבר מלא בהתחייבויות ובהלוואות ואפילו בהשקעה כספית של בעלי העסק.
אין כאן תשובה קטגורית היכולה להמליץ על סגירת העסק כאן ועכשיו!
ברור לי כי החלטה של סגירת עסק צריכה לבוא ממניעים של הפסד כספי רצוף, וזו הסיבה היחידה לסגור עסק לא לפני שעושים בדק ביית, מתייעצים ב ייעוץ עסקי, בוחנים אפשרויות נוספות, (גם הנידון למוות מקבל אפשרויות כאלה ואחרות ומנסה למנוע את גזר הדין לפעמים 20 שנה מיום גזר הדין) אז נכון שהדבר לא דומה אבל סגירת עסק כאשר הוא לא נקי מחובות או היתחבויות טומן בתוכו קשיים רבים ומרובים.
כמי שעוסק ב ייעוץ עסקי כבר יצא לי מאות פעמים להיות בהליך של טרום סגירת עסק ואני יכול להעיד כי ברוב המקרים הצלחנו למנוע את סגירת העסק אבל בחלקים קטנים המצב היה כול כך גרוע והעסק שקע בתוך חובות והתחייבויות כאלה ואחרות שלא היה מן הנמנע לסגור את העסק ולהתמודד ביחד עם בעליו מול ההתחייבויות והחובות שגם כאן כול עוד העסק נסגר כתוצאה מנפילה עסקית ולא משנה הסיבה יש פתרון לבעלי העסק או החברה.
קריסה של עסקים היא לא בגדר "אסון לאומי" היום כבר אין הבדל בין עסק גדול לעסק קטן (ראו חברת העל הישראלית IDB) האקלים העסקי בארץ ובעולם ריסק תאגידים, חברות, עסקים כמגדל קלפים ואני טוען כי דווקא עסקים קטנים ובינוניים הם אלה שיוכלו לשרוד רק אם יתנהלו מכון ללא משוא פנים, אמוציות, אגו ורעות אחרות המשפיעות על התנהלותם שלעסקים.
לפעמים עסקים תוך שהם עסוקים בהישרדות לא מבחינים כי בתוך הניהול של עצמם הם משלמים סכומים מוזרים אשר לא קשורים ישירות לעסק או כול מיני תשלומים שונים למקומות לא נכונים, לפעמים חסר לשלמות המאזן החשבונאי והתזרימי כמה עשרות אלפי שקלים שבגינם עסקים מגיעים למסקנה שגויה כי הם צריכים לסגור את עסקם (לדוגמה ) יש עסקים המשלמים ביטוחים, ביטוח לאומי, מס הכנסה, מקדמות, בסכומים גבוהים בלי לדעת כלל ועיקר כי יש דרכי חישוב שונים היכולים להפחית את התשלומים ובכספים המתפנים לכסות על ההפסדים התזרימיים
האמת, כול עסק והסיפור שלו!
ועל מנת לא לסגור עסק על כול ההשלכות של סגירת העסק מומלץ בחום רב להתייעץ עם יועץ מקצועי .