האם חייבים לבטח את העסק

האם מגוון ה-הגנות שאנו יוצרים לנו בעסקים אכן מגבים?

סיפור: לפני מספר ימים נפגשתי עם סוכן ביטוח, ושאלתי אותו לגבי מבנה פוליסות הביטוח, האם הם באמת עומדות במבחן בזמן אמת, האם לדוגמא אדם שבפוליסת הביטוח שלו יש סעיף המגן עליו בשעת "אובדן כושר עבודה" אכן נהנה מתשלום חברת הביטוח כפי שתיאר בפניו סוכן הביטוח או הפרסומים של חברות הביטוח בעניין זה, ואז הוא השיב לי לתדהמתי, "צריך להגיד תודה לחברת הביטוח שאישרו למי ממבוטחיה "אובדן כושר עבודה" ואני בתדהמתי שאלתי: אבל הסעיף הזה קיים, והאדם באמת איבד את יכולת העבודה שלו ולו רק לפי החלטה של המוסד לביטוח לאומי (שגם שם זאת מסכת אימים העומדת בפני עצמה)אמר לי סוכן הביטוח, זה לא מזיז ולא משנה לחברת הביטוח, תדע "חברות ביטוח לא אוהבות לשלם". 

כן, את זה אנו מבינים, אף אחד לא אוהב לשלם, אז אם חברת ביטוח גם לא אוהבת לשלם, ועליה אנו סומכים את ידנו בחשיבתנו כי הביטוח נעשה בחברה פרטית (זה כבר לא הביטוח הלאומי) ומשלמים לה את הפרמיה תוך כדי ידיעה כי בבוא היום לא תתעלל בנו כמו ה"ביטוח הלאומי" הווה אומר שהכול זה "האוונטה" (נכון, זה לא גורף, אך מספיק שזה קיים). 

לא מספיק לנו בעלי העסקים בזה, ואז אני מגלה כי עסקים מספרים שכאשר הם
מבטחים את "השיקים" הדחויים של לקוחות באותה חברת ביטוח אשראי יחידה מסוגה בישראל הגובה מהם כול חודש עמלה גבוהה בתוספת עמלה על מתן ביטוח לשיק ובתוספת עמלה נוספת על ניקיון הציק יכולה "ללא כול בושה" "ללא כול הגיון עסקי" במקרה של חזרה של שיק פשוט לא לשלם את השיק בטענה כי "הלקוח טען שהוא לא מרוצה" האם זה נשמע לכם? הרי קיבלתם 12 שקים מהלקוח כאשר אותה חברה מבטחת ערבה לשיקים האלה (כמובן, לא בחינם). הלקוח מספר כי החברה מתקשרת אל הלקוח, ופשוט שואלת אותו? האם אתה מרוצה מהשירות או מהמוצר? ברור כמי שהחזיר שיק הוא יאמר "לא" וזה מספיק הסיבה בכדי לא לכבד את הערבות לו נתנה לספק. בקיצור עוד "האוונטה". 

והסיפור השלישי, "עסקים" שעובדים עם PAYPEL דרך אתרי האינטרנט, דרך קניות ברשת, בטוחים שלאחר שהחברה אישרה את העסקה, הכסף אצלה. אבל גם כאן הם טועים, ללקוח המשלם בשיטת תשלום זאת יכולה החברה להקפיא את התשלום לספק במידה והלקוח החליט כי יש לו בעיה, בעיה אמתית, בעיה שהמציא, שימוש במוצר ואי רצון להמשיך ולהשתמש בו, בקיצור גם כאן הלקוח המלך והספק "בעל העסק" הוא זבל. ומכאן לך תוכיח הספק " כי אחותו לא …..". ומי מכריע בסוף, כמובן PAYPEL. בינתיים הספק בלי סחורה ובלי כסף וההחלטה עם יקבל את הכסף תיקח חודש, חודשיים ואפילו שלושה. 

אין זה פלא כי הגדולים והחזקים שורדים ומרוויחים, ומשלמים משכורות עתק, ומנפיקים לציבור ואחר כך עושים תספורות, ולא מכבדים התחייבויות כי הם עושים את החשבון הפשוט "לתבוע הרי לא יתבעו אותנו ואם כן הרי נגיע לפשרה בטח בגובה נמוך מהפיצוי" אז מה הבעיה!!! 

וזה מקומם, וזה מרגיז, וזה דופק עוד יותר עסקים, ועוד יותר חברות, אז מה יש לנו בעסקים. הוצאות גבוהות, מיסים גבוהים, עלויות שכר כמו בשבדיה, חוקי עבודה כמו באוסטרליה, תחרות קשה ומתישה, מלחמת קיום והישרדות יום יומית, ועכשיו גם התנאים של בעלי העסקים והכספים של העסקים נמצאים אצל הגדולים וספק אם נקבל אותם…בקיצור חגיגה לא מוצהרת על העסקים והחברות בישראל.

קטגוריות

תגיות

פייסבוק
וואטסאפ
דוא"ל
לינקדאין
רשת X

הצטרפו להצלחה פגישת יעוץ ללא התחייבות

מלא את הפרטים ונחזור עוד היום>>





    מעל 1600 תכנים העוסקים בעולם העסקים

    איך לבחור חברת קידום אתרים ? מאמר של דורון עמית ייעוץ עסקי
    מגזין עסקי

    איך לבחור חברת קידום אתרים לעסק שלכם?

    תוכן עניינים בעידן הדיגיטלי של היום, נוכחות מקוונת חזקה היא קריטית להצלחת כל עסק. אתר אינטרנט הוא כלי חיוני, אך כדי שהוא ישיג את מטרתו,

    יעילות ארגונית - דורון עמית ייעוץ עסקי
    ייעוץ ארגוני

    יעילות ארגונית: המפתח להצלחה עסקית

    תוכן עניינים בעולם העסקי המודרני, יעילות ארגונית היא לא רק מילת באזז – היא הכרח אסטרטגי להישרדות ולצמיחה. כיועץ ארגוני עם שנים של ניסיון בליווי

    תוכן עניינים

    דילוג לתוכן