מה קורה במגזר העסקי הישראלי!
מה קורה בתעשייה הישראלית,
היכן נמצא היום ה"כסף" הגדול בתחום העסקים בישראל?
מה ללמוד עריכת דין או מחשבים.
ממעוף הציפור עת מסתכלים על עולם העסקים הישראלי ניתן להבחין בבירור כי "הטכנולוגיה" "הפיתוח" "החברות הטכנולוגיות" הסטרטאפים" מושכים אליהם את כול האש! הכסף הגדול נמצא שם! חברות ההשקעות "קרנות הון סיכון" "מימון המדען הראשי" "אנשי עסקים ברמה בינלאומית" "משקיעים" כול אלה מתרכזים בעולם הטכנולוגיה "הייטק".
כאשר מסתכלים על הקומות הראשונות בפירמידת הטכנולוגיה דהיינו בקרב עובדי הטכנולוגיה, ניתן להבין שרמות השכר גבוהות עד גבוהות מאד: תכניתנים בשפות השונות, מהנדסי תוכנה, מנהלי הפיתוח, והיום יותר מכול המפתחים למובייל כול אלה נהנים משכר גבוהה ותנאים מפנקים בדיוק כמו החברה של עמק הסיליקון בארצות הברית ואף יותר.
תעשיית הייטק והטכנולוגיה הישראלית, למעשה היא המוקד העסקי הנכסף אליו כול אחד רוצה להגיע ברמות השונות. אחרי שכולם חיפשו את הכסף בתחום הנדל"ן (שגם שם יש מוקד לא מבוטל של כספים זורמים) המפרנסים קבוצה גדולה של בעלי המקצועות החופשים כמו עורכי דין אשר גולת הכותרת של עיסוקם הוא בנדל"ן. אך הלכה למעשה מה שציינתי בפתיח הוא המוביל היום את הכלכלה הישראלית והעולמית.
מי שיצא לו להסתובב באזורי תעשיה וותיקים בישראל, לא יכול שלא להבחין במבנים הנטושים שפעם היו תעשיות מפוארות עומדים שוממים עם שלטים "להשכרה" אשר צבעם מתכלה מרוב הזמן שהם מחכים לבואו של הגואל שייקח את המבנה והשלט ייזרק לפח! ראוי לציין שמעבר לתעשיות שקרסו ונעלמו בישראל, גם רחוב אחד העם הפך להיות רחוב משעמם עקב ה"יובש" שמשדרת הבורסה הישראלית לנירות ערך, גם שם "למרות שגם חברות הטכנולוגיה נסחרות שם" צריך ניעור רציני על מנת להחזיר את הרחוב לחיים שוקקים יותר.
בחזרה לעולם הטכנולוגיה הרי שאם אנשים צעירים מבקשים היום להיכנס אל אחד מהמכללות או האוניברסיטאות עדיף שיעשה זאת במגמות הטכנולוגיה והמחשוב, ואם בכול זאת ירצה לשאת את תואר היוקרה (עדיין) (משפטים) כדאי שילמד משפטים עם קורסים בתחום המחשבים והטכנולוגיה וישלים במנהל עסקים על מנת שיוכל להיכנס לרמה הגבוהה ביותר בתעשייה הטכנולוגית.
כפי שאני רואה או צופה את העתיד לתעשייה הטכנולוגית אני לא רואה אינפלציה בתחום כול עוד נמשיך ונייצר טכנולוגיה שתימכר בישראל ובעולם כולו.
כמי שמטווה אסטרטגיות עסקיות, הייתי רוצה לראות חיבור של יזמים וקבוצות פיתוח המורכבות ממעצבים, ממתכנתים, ממנהלים עסקיים, מפתחים אפליקציות או כותבים תוכנות וקודים טכנולוגיים לשם שיווקם בארץ ובעולם, אני לא הייתי רוצה לראות ממציאים וגאונים טכנולוגיים אשר משמרים את הידע לעצמם ומנסים להיות כולבויניקים ובסופו של עניין לא מצליחים להרים מיזם או הזנק בגלל ניהול עסקי כושל או אי חיבור הרעיון לעיצוב ולנוחות השימוש למשתמש הסופי.