איך עוברים את ימי המלחמה
מלחמת צוק איתן תפסה את העסקים בישראל לא מוכנים למצב של פעילות אפסית.
בדרך כלל ימי הקיץ הם ימי חופש, נופש, קניות, בילויים, מסעדות, בתי קפה ועוד. עם ישראל מתכנן חופשות וקניות ומה שבא לו זה ישיבה בממדים תוך שהעסקים הולכים ודועכים. נכון, יהיו עסקים שיקבלו פיצויים כאלה ואחרים בעבור ההאטה בעסקים אך ברור הוא כי לא כולם יוכלו לעמוד בקריטריונים הנדרשים לקבלת הפיצוי שהרי מצבם טרם המלחמה לא היה מזהיר בלשון המעטה.
אם כך מה עושים?
בתזרים המזומנים (מי שפועל ע"פ תזרים מזומנים) לא נספר חודש יולי כ-חודש עם ירידה בהכנסות של עד 90% ובטח שלא אם זה יגלוש לחודש אוגוסט 2014. זאת כאשר כפי שכבר ציינתי תזרים המזומנים לא היה משופע עוד לפני. ובכן מה עושים יש תשלומים לשלם, שכר, שכר דירה, ספקים, מחייה ומה לא.
אז מה עושים:
1. תשלומי המע"מ / ניכויים/ ביטוח לאומי (למרות שחלקם נדחה) ניתן לחלק לתשלומים, פגישה קצרה עם ביטוח לאומי, עם מע"מ יאפשרו לכם לפרוס את תשלום המע"מ.
2. חיוב כרטיסי אשראי.
יש לבקש מחברת כרטיסי האשראי פריסה של החיוב המידי לתקופה יותר ארוכה (נכון שזה יושב על אובליגו שלכם) אבל זה עדיף ואף ניתן לבקש הגדלת מסגרת.
3. שיקים לספקים
במידה ונתתם שיק לספק, אנא בקשו ממנו לא להפקיד את השיק או תדחו אותו או תחלקו אותו למספר תשלומים ע"פ תזרים מזומנים עתידי (רק זכרו כי סוף חודש ספטמבר תחילת חודש אוקטובר זה תקופת חגי תשרי) "מי אמר שקל לעשות עסקים בישראל"?
4. תשלומים לרשויות
גם לרשויות ניתן לפרוס תשלומים.
5. גבייה מלקוחות
הציעו ללקוחות אשראי לשלם חוב אפילו במחיר של הורדת מספר אחוזים רק בכדי לתרום לתזרים המזומנים.
6. הפחיתו שעות עבודה לעובדים.
מי שעובד לפי שעה קצצו במשרה, מי שעובד גלובלי הוציאו לחופש.
7. הפחיתו קניות למינימום. הקטינו את רמת המלאי, רכשו רק לצורך ייצור או מכירה.
9. הפחיתו גם אתם באופן אישי, קניות, נסיעות, ומותרות.
עסקים וחברות חייבות להמשיך ולשרוד, ובתכנון מוקדם זה ניתן, בכלל, עסקים וחברות בישראל של היום מחויבים להיות יותר מדודים בכול מה שקשור לתפעול שלהם, ידוע שהרבה עסקים אין להם רזרבה ולפיכך עסק חכם חייב לבנות לו תכנית עסקית מחדש המקמטת את ההתרחשויות בכלכלה, במשק, ובמצב הביטחוני בו ישראל נמצאת