כמה ריבית עולה הלוואה והאם זה חשוב
במאמר זה אני רוצה לכתוב לכם בנושא של רביות ועמלות של הבנקים.
למעשה אנו מקווים כי עולם הבנקאות בישראל יפתח לתחרות יותר גדולה או באמת תעשה ההפרדה בין הבנקים לבין חברות כרטיסי האשראי ואז תחרות מתן ההלוואות יגדל ויאפשר לקבל הלוואות אולי יותר מוזלות או בריבית פחותה או הנחה גבוהה בעמלה.
אומנם אני חסיד של "אם לא צריך הלוואה מהבנק עדיף שלא לקחת" "אינני מאמין בהלוואות חוזרות ונשנות של עסקים לצורך מחזור הלוואה או לקיחת הלוואה לכיסוי ההתחייבויות השוטפות של החברה" האמון שלי בצורך להלוואה מהבנק היא למען מטרה אחת: פיתוח החברה, השקעות בחברה, השקעה במיזם מניב כסף ורווח בלבד.
ולכן מכאן באה התובנה הברורה בנושא הריבית.
כאשר אנו לווים כסף מהבנק יש את אלה החוששים להתווכח על גובה העמלות והריביות מאחר והם כול כך צריכים את ההלוואה להישרדות שכול מילה שיגיד פקיד הבנק יהיה בבחינת "אמן" עבורם. (דבר אשר פוגע קשות במושג של לקוח ספק כאשר הספק משתמש בחולשה של הלקוח ובמצוקתו וגובה עמלה וריבית יקרים)
לעומתם יש את החברות הצורכות אשראי או הלוואות כנגד משימה שהיא לפיתוח החברה לרכישת סחורה למען מכירה, להשקעה בציוד למען הרחבת הייצור, לייבוא מוצר לצורך מכירה ולמעשה כול הלוואה אשר כתובתה להגדיל את פעילות החברה ולייצר מזומנים בעבורה.
מכאן הנושא של עלות הריבית או העמלה נופל מאחר והחשיבה צריכה להיות אצל מנכ"ל החברה "מה החברה יכולה ליהנות כספית גם לאחר שמחשבים את עלות הריבית והעמלה" (וזה לא אומר שלא צריך להתווכח עם הבנק על ריבית ועמלה) אבל צריך להבין שסוגיה זאת בטלה ב-60 כאשר הכסף מיועד להכפיל את עצמו באמצעות הפעולות העסקיות אשר למענם ההלוואה נלקחה.
לא אין לחשוש מהלוואות, האשראי העולמי עומד היום על 200 טריליון דולר מה שמוכיח כי כול חברה או עסק צרכים אשראי. אשראי טוב הוא זה שממריץ עסק וכתוצאה מהכספים שהוא מגייס הוא עושה עוד כסף.
לצערי רוב הפניות ללקיחת אשראי בנקאי, חוץ בנקאי, כרטיסי אשראי ושוק אפור הם למען כיסוי הפעילות אחורה וללא מבצע מעמיק בניהול העסק זה הגורם מס 1 להתרסקותו.
אני לא מאמין בחברה שלא יכולה להצליח, אני מאמין בניהול נכון שכן יכול להוביל את החברה קדימה.
הכותב הוא דורון עמית ייעוץ עסקי וניהולי