תוכן עניינים
בעולם העסקים המהיר ומתמיד של ימינו, הדרך להצלחה רצופה באתגרים וחוסר ודאות. כאן נכנס לתמונה מלווה עסקי, דמות חדשה יחסית אך בעלת חשיבות הולכת וגוברת בעולם היזמות ומנהיגות תאגידית. בניגוד לייעוץ עסקי מסורתי, מלווים עסקיים מביאים שילוב של מומחיות מקצועית ונגיעה אישית, ומנחים מנכ"לים ובעלי עסקים במבוך המורכב של החלטות ואסטרטגיות שמגדירות את שוק העבודה המודרני.
ליווי עסקי יכול לסייע לכם אם אתם בעלים של עסק או חברה ואתם רוצים להצליח, להיות הטובים ביותר, לתת שירות טוב יותר ללקוחות שלכם וליהנות מרווחים ואיכות חיים גבוהה, אבל המציאות לא מאפשרת לכם זאת. במציאות הטיפול בלקוחות שואב הרבה משאבים, ניהול הכספים מצריך תשומת לב, העובדים צריכים עזרה ואנו פה בשביל לתת להם את כל העזרה הדרושה להצלחה שלהם. עם שירות הליווי עסקים שלנו אתם לא מקבלים רק מישהו שיגיד לכם מה צריך לעשות. את זה גם יועץ עסקי רגיל יכול לתת לכם. אנחנו פועלים יחד לשיפור מתמיד של המנגנון העיסקי שלכם, ודרך זה גם לשיפור בתוצאות העסקיות ובאיכות החיים שלכם. בתהליך העבודה נשים את הכל על השולחן ונבין את החולשות והחוזקות שלכם ודרך כך נוכל לבנות יחד תוכנית עיסקית טובה שמקדמת ומפתחת אתכם.
ייעוץ עסקי לא יכול להיות מושלם ללא ליווי עסקי!
סיפור קצר על מקרה שפגש אותי במסגרת עבודתי: בעל עסק המעסיק למעלה מ-27 עובדים החליט שהוא חייב לקבל כלים ניהוליים לניהול העסק שלו, הוא הרגיש למזלו שהעסק לא מתפקד נכון, הוא הבין שלא ייתכן שיהיו לו הזמנות והכנסות ובסוף החודש את המשכורת שלו הוא לא מצליח למשוך. הלקוח החליט שהוא בוחר לו 3 קורסים קצרים או יותר נכון הרצאות הניתנות ע"י יועצים עסקיים או מנטורים שחלקם אני מכיר וחלקם לא קבע, שילם והלך לשמוע.
הלקוח הקשיב בקשב למה שנאמר, התלהב בצורה לא רגילה מהמנטור או היועץ העסקי שהעביר את הערב, שאל שאלות, קיבל תשובות, רשם את הדברים החשובים לו חזר לביתו עם המון תובנות והחליט כי למחרת הוא מתחיל ליישם את התובנות, הלקוח איש חכם ואמר לעצמו עד שאני לא ישמע את שלושת הקורסים שנרשמתי אני לא יעשה מהפכות בעסק ואמתין שארכז את כל החומר.
לאחר שסיכם את כל מה ששמע ולמד הוא התחיל ליישם את התובנות שקנה מאותם מרצים, הכניס נהלים לעסק, קבע ישיבות צוות, רכש תוכנה חדשה לניהול העסק בתקווה כי הנה הוא עומד לעלות על שביל הזהב.
לאחר 3 חודשים של ניסיון הטמעה : ישיבות הצוות כבר לא התקיימו, נהלים חוללו ולא התבצעו, העסק שוב ניהל את בעליו ולא הבעלים ניהלו את העסק ומה שהיה הוא שנשאר.
ששאל אותי הלקוח למה זה קרה? הרי הוא הלך למנטורים הכי מפורסמים בתחום, ישב, שמע, רשם, הכניס נהלים, קבע ישיבות צוות, רכש תוכנה ומה לא.. עניתי לו בקצרה כי זה לא מספיק לשמוע מנטורים ולחשוב שבעסקים היום שהדינמיות היא "רצחנית", כאשר אינך יודע איך להתכונן ליום הבא, כאשר התחרות גוהה ואלימה, כאשר הבנקים בפאניקה מוחלטת, כאשר סקטורים שלמים נעלמים ממפת העסקים בישראל ובעולם, כאשר מוסר התשלומים ירוד ולא ניתן לתכנן תזרים מזומנים יציב כל זאת ועוד לא יכול להיעשות ע"י בעל העסק אשר צריך לתפעל את העסק ותפעול זה לא ניהול, זה לא זמן לפיקוח והבראת העסק, ואם העסק בריא אז המשכיותו של העסק, בפרט היום שכל עסק צריך להמציא את עצמו מחדש. (ראו את תקופת הקורונה, כמה עסקים לא חשבו על היום שלמחרת) וכמה עסקים כן חשבו והמשיכו לפעול בתקופה זאת.
ייעוץ עסקי של מלווה עסקי
לייעוץ של מלווה עסקי יש חשיבות גבוהה מאד בתהליך של ייעוץ עסקי, השינויים הטקטוניים העוברים על העסקים והחברות בארץ ובעולם אין להם אח ורע, מה שהעסקים עברו בעשורים האחרונים זאת מהפכה שלא ניתן לתאר אותה. אלפים הם העסקים והחברות שהמשיכו לנהל את העסק שלהם לפי ניהול העבר, נכון עם חדשנות שהציע לנו העולם הטכנולוגי, אבל מבחינת הניהול השוטף אשר הפך לתפעול שוטף לא השתנה הרבה כאשר למעשה העסק זקוק לשינוי השכם וערב על כל הפרמטרים והמחלקות בעסק.
תכונותיו של מלווה עסקי יעיל
מלווה עסקי יעיל מגלם שילוב ייחודי של תכונות מקצועיות ואישיות המאפשרות לו להשפיע באופן משמעותי על העסקים אותם הוא מלווה. תכונות אלו חיוניות לא רק למתן ייעוץ נבון ותובנות אסטרטגיות, אלא גם לבניית אמון ויחסים טובים עם לקוחות.
- מומחיות וניסיון מקצועיים: בלב הצעת הערך של מלווה עסקי נמצאת הבנתו המעמיקה של עקרונות עסקיים, דינמיקות שוק ומגמות בתעשייה. הם מביאים שנים של ניסיון, לאחר שנווטו במחזורי עסקים ואתגרים שונים. מומחיות זו מאפשרת להם להציע ייעוץ מושכל, לצפות בעיות פוטנציאליות ולזהות הזדמנויות שלא יהיו ברורות מיד לבעלי עסקים או מנכ"לים.
- חשיבה אנליטית ואסטרטגית: למלווים עסקיים יעילים יש כישורים אנליטיים חזקים, המאפשרים להם לנתח בעיות מורכבות ולגבש פתרונות אסטרטגיים. הם ניגשים לכל אתגר בעין ביקורתית, תוך הערכת כל הזוויות והתוצאות האפשריות. יכולות החשיבה האסטרטגיות שלהם מבטיחות שהייעוץ שהם מספקים תואם את מטרותיו וחזונו ארוכי הטווח של החברה.
- אמפתיה ותקשורת: מעבר לכישורים מקצועיים, אמפתיה ויכולות תקשורת חזקות הן קריטיות לבניית קשר משמעותי עם לקוחות. הבנת נקודת המבט, הפחדים והשאיפות של הלקוח מאפשרת למלווים עסקיים להתאים אישית את עצתם באופן שמהדהד ומניע. יכולתם להעביר רעיונות מורכבים בצורה ברורה ומרתקת מקלה על שיתוף פעולה יעיל וקבלת החלטות.
- הסתגלות וחדשנות: נוף העסקים משתנה ללא הרף, מה שדורש מידה של הסתגלות וחיבה לחדשנות. מלווים עסקיים חייבים להיות מסוגלים להתאים אסטרטגיות בתגובה לתזוזות בשוק ולהדריך את לקוחותיהם במעברים בצורה חלקה.
הנכונות שלהם לאמץ רעיונות וטכנולוגיות חדשות מדגימה חשיבה קדימה שהינה בעלת ערך רב עבור השגת הצלחה עסקית.
לכן, מלווה עסקי אפקטיבי הוא הרבה יותר מאשר יועץ. הוא שותף אסטרטגי, מנטור וזרז לשינוי, המגלם שילוב של חדות מקצועית ותכונות אישיות המאפשרות לעסקים לנווט את דרכם להצלחה בביטחון.
ליווי עסקי – אז איך עושים את זה?
את השינוי הזה, את הפיכת העסק לגוף מתקדם, מתנהל, מפוקח נכון, ממציא את עצמו לשדות חדשים, משתמש בהכנסה לצורך פיתוח ועשייה ולא רודף אחרי כל שקל בגבייה למען הישרדותו חייבים להצמיד יועץ עסקי עם ליווי עסקי שהרי רוב העסקים מכירים ומתמחים בתחום שהם עוסקים בו ולא בשאר השוק הפתוח המהווה או יכול להוות מטרה גם לעסקים קיימים אתן כאן דוגמה פשוטה ש"ממספרה הפכנו לעיצוב שער" זו דוגמה באנאלית אבל היא ממחישה את העקרון או בוא ניקח חברה גדולה כמו "שופרסל" שמצרכנייה הפכה למפלצת לענק המוכרת תעופה, נופשים, הלוואות, ביטוחים ועוד. אלו הם הדוגמאות המעטות של חברות שמנוהלות נכון ומנצלות את המשאבים שלהם. לא שאני חושב שכל עסק הוא "שופרסל" אבל כן גם עסקים קטנים בינוניים וגדולים יכולים להמריא את העסקים שלהם בניהול נכון, בפיקוח מלא, באיזון בין הוצאות להכנסות והכי חשוב לגרום לעסק לחיות בכל מצב. את זה יכול להביא מלווה עסקי עם הייעוץ העסקי הנכון.
מדוע יזמים זקוקים לתמיכה עסקית?
יזמים רבים יוצאים למסעותיהם העסקיים כשהם מונעים מתשוקה וחזון למה שהם יכולים להשיג. עם זאת, הדרך להצלחה אינה פשוטה כלל. היא רצופה אתגרים, החל ממכשולים פיננסיים ובעיות תפעוליות ועד לתחרות בשוק ורכישת לקוחות. כאן מתברר הצורך בתמיכה עסקית. נזכור שלעסק או חברה הרבה תחומים מהתפעול ועד הרגולציה, השיווק, המכירות, הפיננסים, הבנקים הפרסום ועוד, אפילו בעיות משפטיות
ראשית, תמיכה עסקית, במיוחד בצורה של ליווי עסקי, מספקת ליזמים את המומחיות הדרושה להם. אף אדם אינו יכול להיות מומחה בכל ההיבטים של ניהול עסק. שהרי ברור שבעלי עסקים קטנים אשר עוסקים בתחום ספציפי מנהלים את תפעול העסק ופחות את התפתחות העסק ומכאן הם חייבים יועץ עסקי שיעבוד איתם כתף מול כתף ומנכלי חברות אשר מתמודדים עם כל כך הרבה קשיים זקוקים למלווה עסקי שיוריד מהם הרבה מטלות אשר אולי בכלל לא מטופלות.
שנית, קיום ליווי עסקי מספק לוח תהודה לרעיונות. יזמים, במיוחד אלה המובילים סטארט-אפים, עובדים לעיתים קרובות בבידוד. מלווה עסקי מציע נקודת מבט חיצונית, מאתגר הנחות יסוד ומעודד חשיבה ביקורתית שיכולה לחדד רעיונות עסקיים ואסטרטגיות.
יתרה מזאת, המסע היזמי הוא מס גובה מבחינה רגשית. נוכחותו של מלווה עסקי תומך יכולה להציע תמיכה ועידוד מוסריים בתקופות קשות. הידיעה שיש מישהו עם ניסיון ששורש להצלחתך יכולה להיות חיזוק מורלי משמעותי.
למעשה, יזמים זקוקים לתמיכה עסקית כדי לנווט ביעילות במורכבות העולם העסקי. היא מספקת להם את המומחיות, הפרספקטיבה והתמיכה הרגשית הדרושים כדי להפוך את החזון שלהם לעסק בר קיימא ומצליח.
מה עושים? לאן פונים? איך נרשמים?
תכנית עסקית (לא לבנק, אלא לעצמנו) היא הדבר הנדרש ביותר לעסק או מיזם שנפתח ולא חייבים לעשות אותו ביחד עם כלכלן או רואה חשבון, תוכנת עסקית שתיתן כוון פיננסי לעסק או המיזם טוב שתהיה למרות שהיא לא ערובה לשום דבר באקלים הישראלי הכול כך לא יציב.
לא משנה מה מטרתו של העסק אבל כדבר ראשון אנו נבנה לו אתר אינטרנט, נבקש לבנות את האתר בהתאם למדיניות של "גוגל" (שהרי אנו יודעים כי 92% מהישראלים נעזרים במנוע החיפוש של "גוגל" ועדיף שהאתר שלנו ייבנה וידבר אל מנוע החיפוש "גוגל".)
נמשיך עם רישום העסק (עוסק פטור) (עוסק מורשה) (חברה בע"מ) החלטה כיצד לרשום את העסק שלנו ובאיזה פורמט זאת החלטה נגזרת מראייה עתידית של מחזור העסק או רווחיו. נהוג לפתוח חברה בע"מ כאשר הרווח שלה עולה את ה-300 אלף ₪, פחות מזה כדאי לפתוח עוסק מורשה ולמי שמאמין כי הכנסתו בשנה לא תגיע ל-100 אלף ₪ ופחות עדיף לו לפתוח עוסק פטור. (עוסק פטור אומר שבעל העסק לא צריך לשלם מע"מ ובטח לא לגבות מע"מ)
בסך הכול אני רוצה לפתוח עסק
כהערת ביניים – יש כאלה הפותחים עסקים ולא רואים כי הרווחים שלהם יהיו 300 אלף ₪ בשנה אבל שנה אחר כך הרווחים יעלו ויעברו את ה-300 אלף ₪ רווח ולכן פתיחת חברה בהחלט מומלצת.
אני פוגש הרבה מאד עסקים שעד היום לא מתנהלים במסגרות נכונות לגבי העסק שלהם ולפיכך, הם משלמים תשלומים אשר בחברה לא היו נדרשים לשלם אותם (עלות פתיחת חברה ברשם החברות עומד על 2600 ₪ – כל אדם יכול לפתוח חברה – עלות הנהלת חשבונות בשנה יכולה להגיע ל-15 אלף ₪ כולל מאזן בסוף שנה), כך שאין מה לפחד להקים חברה. גם כאן, יועץ עסקי יכול להמליץ לכם (ולפעמים זה חוסך עשרות אלפי שקלים- רק שינוי המסגרת הנכונה).
אחרי שקבענו את המסגרת בה נפעיל את העסק, נצטרך להתארגן לפתיחת התיקים במס הכנסה, במע"מ, וברשם החברות במידה והחלטתם על "חברה" זאת – לא לפני ששכרנו לנו רואה חשבון או יועץ מס, הכול בהתאם למסגרת שבחרנו לפעול ממנה. משם, אנו יוצאים למצוא בנק שבו ננהל את החשבון העסקי שלנו, כאשר עדיף תמיד לעבוד עם בנק גדול, שזה בנק שתוכלו להתפתח איתו ביחד. בדרך כלל בנקים גדולים פתוחים יותר לתחום העסקים ואם אתם מנהלים את החשבון שלכם בשנה הראשונה בהתאם למסגרות שנקבעו וללא בעיות הבנק ירצה ללכת אתכם הלאה על מנת לפתח את העסק או המיזם.
שאנו מצוידים בכל הניירת והקרקע של עסקינו נבנתה, נצא עתה לחפש את החנות/המשרד/ שבו ננהל את עסקינו, אם המיזם שלנו הינו חנות מכירה אז אנו צריכים לזכור נקודה מאד חשובה שהיא –LOCATION-LOCATION-LOCATION מה שאומר מיקום! מיקום! מיקום!
לסיכום
בדיוק כפי שבמנוע החיפוש באינטרנט (גוגל למשל) אנו נשאף להיות במקום ראשון בסיווג שלנו כי "שם כל התעבורה עוברת", כך גם כאן אנו חייבים להיות במיקום שקהל היעד שלנו נמצא, והרבה ממנו. כמובן שאם מדובר בעסק או במיזם אינטרנטי (הסיפור הוא אחר) במידה ומדובר בעסק או מיזם הדורש משרדים, גם כאן הייתי מציעה להיות כמה שיותר קרוב לקהל היעד, אם מדובר בחברות הפועלות דרך הטלפון או דרך האינטרנט אז ברור שהמיקום יכול להיות מרוחק יותר על מנת לחסוך בשכר הדירה (אבל זכרו שגם עובדים צריכים נוחות להגיע לעבודה)
מכאן, הצעתי לכם/ן היא אומנם אינטרסנטית אבל… שכרו לכם יועץ עסקי. קבלו ייעוץ עסקי, אפילו פעם בחודש, אבל כמו שיש לכם רואה חשבון, כך אתם חייבים לעסק שלכם ייעוץ וליווי עסקי.
ליווי עסקי אישי הוא השקעה משתלמת בעתיד העסק שלכם. אם אתם מוכנים להשקיע בעצמכם ובעסק שלכם, ליווי עסקים יכול להוביל אתכם להצלחה גדולה יותר.