למה הם באים מאוחר?
למה יזמים חדשים מגיעים מאוחר ליועצים עסקיים.
למה טרם חשיבה יזמים עושים צעדים מחייבים לפני שפנו ליועצים עסקיים.
למה הפנייה ליועצים עסקיים קוראת רק שהמיזם או העסק החדש נמצא במשבר, למה?
כיועץ עסקי אני מקבל פניות רבות בסגנון "אזעקת כבאי מכבי האש לכיבוי שריפה". אנשים, יזמים, כאלה שרוצים להקים עסקים עולים על איזה רעיון, או רואים את האחר מצליח, או מביאים קונספט מחו"ל או יש להם אינטואיציה כי סוג מיזם או עסק כזה יצליח, נכנסים לתוך יישום הרעיון בפועל ללא שום חשיבה מוקדמת הן מבחינת התכנון, הן מבחינת ראיית המיזם קדימה, הן מבחינת ראייה כוללת של המיזם עד פתיחתו ומפתיחתו, ובטח לא בחשיבה נכונה של תזרים המזומנים החשוב כול כך לקיומו ושגשוגו של עסק ומיזם בטח בשנות חייו הראשונות.
יזמים מוכנים להשקיע הון במיזם שלהם מתוך בטחון כי אכן הוא יצליח אבל לא חושבים לרכוש להם פוליסת ביטוח בגין בטחון מקסימלי בהצלחת הפרויקט ובאי נפילתו.
לקריאה על: יש לי רעיון לאפליקציה
עולם העסקים הישראלי מלא ועמוס במקרים כאלה של יזמים שהפסידו את כול כספם מצד אחד ומהצד השני נשארו חייבים הטו של כספים למשפחה, לחברים, לבנקים, למוסדות המדינה ובקיצור לכולם.
חוויה של קריסה לאחר "אי תכנון" נכון ורצון להשקיע אצל יועץ ומלווה עסקי או להסתפק בקורס מזורז או פנייה לייעוץ עסקי חינמי וחצי חינמי היא טעות בסיסית הדומה לרכישה של בטריות. למה בטריות? כי בטריות אין חשק לקנות סתם למרות כול מוצרי הקופה שמחזיקים בטריות, אבל כאשר צריכים את הבטריות (והרי צריכים אותם) רצים ומחפשים בכול הבית אם יש בטרייה ונאלצים לצאת ולרכוש בטריות בחנות הסמוכה.
אני יכול להצביע על מגזר של אנשים "חברה צעירים" יוצאי צבא, לפני או אחרי הטיול, שמגיעים עם רעיונות נפלאים, האדרנלין הצעיר שלהם דוחף אותם לעשות "משהו" יזמי, כאלה שאולי התייעצו עם רואה חשבון או במשפחה אבל לא קיבלו הדרכה וליווי מיועץ עסקי ודרכם צללה אל התהום. וחבל.
ייעוץ וליווי עסקי הוא חלק אינטגרלי מליווי של עסקים וחברות בכול דרגה אפשרית.
לפני שמחליטים להשקיע 1 שקל חובה לפנות ליועץ עסקי מקצועי, אתם תופתעו עד כמה "לו" יש מה לספר לכם על העסק או המיזם העתידי שלכם.