מעשה פשיטת רגל
פשיטת רגל
גם מי שפושט רגל חברה, תאגיד, אדם פרטי, חייב שיהיה לו ליווי עסקי!
מדוע, הרי העסק נגמר, העסק נהרס, החברה פשטה רגל, אות קלון הוטל על הבעלים, וכול מי שנתן והיה חבר קודם נהפך את עורו והיה לשונא, אז מדוע צריך כאן ייעוץ עסקי.
בואו נבהיר קודם כל את נושא פשיטת הרגל
"כל סטודנט בקורס הראשון במימון לומד על התאומים הסיאמיים – תשואה וסיכון. אם סטודנט מתחיל יודע זאת, בטח יודעים זאת משקיעים ובעלי עסקים אשר לוקחים סיכון מול סיכוי! כמובן הרצון הוא כי הסיכוי יגבר על הסיכון אך במשק תחרותי קשה ורע כמו היום הסיכון גובר על הסיכוי ולפיכך יותר אנשי עסקים ועסקים מגיעים למצב של חדלות פירעון דהינו פשיטת רגל. אני כמובן לא מדבר על אותם אנשים אנשי עסקים שפעלו לא בתום לב, עשקו את העסק (החברה) או שיחקו בכספה בבורסה או על שולחנות הקזינו, מאמר זה מדבר על בעלי עסקים מהגדולים ביותר (אנו מכירים את הצפוי לבעל השליטה ב-IDB ) ועד לאחרון אנשי העסקים בעסקים הקטנים.
כ מי שעוסק ב ייעוץ עסקי ו בליווי עסקי אני יכול להבהיר כי אנשי עסקים שהגיעו לחדלות פרעון עוברים משבר רציני וקשה מאד בעקבות המפלה ולוקחים את האשמה כולה על כישלונם ועל עצמם, מי שלא עבר זאת לא יודע זאת, אבל מדובר כאן בחומר אנושי טוב חומר אנושי שרק אתמול היה אורח של כבוד בסלונים הכי מכובדים של הבנקים, מוסדות המימון, קולגות למינם, חומר אנושי שידע לשאת נאומים בפני עובדים או לקוחות, חומר אנושי שהדריך והנהיג והיה מורה דרך להרבה מאד אנשים, שידע עסקים, בתי משפט, פשרות וכול התעסקות עסקית כזאת או אחרת והנה הוא מוצא את עצמו ב"רצפה" ללא יכולת להרים את הראש ולנשום אויר של חציי פסגות.
כאן אני רואה את תפקידו של ה יועץ עסקי או מי שנותן ייעוץ עסקי לבוא ולהרים את פושט הרגל לקחת ולהוביל אותו במסדרונות החיים הנורמטיביים, להגיע איתו מהר לתובנה כי יש חיים אחרי פשיטת הרגל, לא לתת לא לעשות טעויות כתוצאה מפשיטת הרגל כי במקרה הזה זה פועל כמו ברעידת אדמה , יש את הרעידה הגדולה הראשונה ויש אחר כך את רעידות המשנה.
אף עורך דין ואף רואה חשבון לא יכולים ללוות במקצועניות אנשי עסקים או בעלי עסקים שקרסו שנפלו שעברו פשיטת רגל, אני מאמין ש בגישה נכונה אדם אשר עבר אירוע פשיטת רגל יכול תוך פרק זמן קצר לחזור לפעילות רגילה או כפושט רגל או אחרי הפטר מפשיטת רגל שהרי כול המטרה היא להביא אנשים כמה שיותר לחזרה לעשייה, ויש דרכים לעשות זאת. כמובן עם הליך פשיטת הרגל היה בתום לב וללא נסיבות לא נכונות לפשיטה.
היו חזקים וקבלו ייעוץ והכוונה גם לאחר התרסקות העסק.