ניהול העסק שלך לא קשור לרואה החשבון או יועץ המס שלך.
רבים הם העסקים אשר מתלוננים על רואי החשבון שלהם! "איך זה שהם לא אמרו לנו מה מצב החברה או העסק שלנו" "איך הם לא אמרו לנו שברווח כזה כדאי לנו לפתוח חברה" " איך הם לא יודעים מה קורה בעסק או בחברה שלי" "הרי כול הניירת שלי עוברת דרכם" "מה הם לא רואים" ועוד טענות מטענות שונות כלפי רואה החשבון, כול זה מצד אחד, מצד שני יש האומרים "אני סומך על רואה החשבון שלי" "הוא כבר יגיד לי אם יש לי בעיה בעסק או בחברה" "האמת כשרואה החשבון מחפש אותי או מתקשר אלי אני רועד שאולי קרה משהו, מס הכנסה עלה עלי משהו נורא קרה" "עדיף לזרוק לו את החומר לחתום על שקים למוסדות ושלא אשמע ממנו"…
אבל לא כך צריך לנהוג, לא כך צריך לחשוב, ולא רואה החשבון הוא האשם.
רואה החשבון שלכם מ-תוקף היותו רואה חשבון צריך לעבור על הניירת שלכם בסוף כול שנה, וגם אז הוא לא רואה כול מסמך בשביל זה יש לו דוחות, דוחות שמרכזים את כול הפעילות של הניירת שלכם במהלך כול השנה, אולי הוא עובר על ניירת פיזית (מייצגת את הפעילות שלכם)אבל תפקידו לערוך עבורכם את המאזן הכי נכון לכם מבלי לעבור על חוקי מס ההכנסה. זה תפקידו של רואה החשבון, זה הוא מול הרשויות, זה הוא מול התקינה החשבונאית, זה הוא מול פקיד השומה, זה תפקידו של רואה החשבון שלכם!
פעם אחת לתמיד חייבים בעלי העסקים בישראל להפנים את המציאות הזאת.
אם הם רוצים מישהו שינהל להם את העסק: שייקחו מנכ"ל!
אם הם רוצים לנהל את העסק או החברה שייקחו ייעוץ עסקי!
אבל שלא יחיו באשליה שרואה החשבון הוא הפתרון הכלכלי של העסק או החברה שלכם, שלא יחשבו בטעות כי רואה החשבון הוא ה"עיקר" בעסק שלכם. הנהלת החשבונות התקינה "היא הלב של העסק שלכם ואותה לא עושה רואה החשבון, את הנהלת החשבונות עושים אתם במחלקת הנהלת החשבונות שלכם או מנהל/ת חשבונות חיצונית העושה זאת עבורכם. תפקידכם לקרוא את הדוחות נכון, להבין מה אומרים הדוחות, תפקידכם לבקש מהנהלת החשבונות כול חודש מאזן בוחן (לאחר שאתם משלמים מע"מ ב-15 לחודש או לחודשיים) דרשו מאזן בוחן על מנת שתדעו מה קורה בעסק שלכם.
כמי שנותן ייעוץ עסקי, עולה לי בדמים להסביר זאת לבעלי העסקים והחברות הנעולים בקונספציות שגויות מה תפקידו של רואה החשבון בעסק ובחברה ושאין לו שום יידע מקצועי או ניסיון בלנהל חברה. חברה לא מתנהלת רק על מערכת הנהלת החשבונות שלה, מערכת הנהלת חשבונות מסכמת את מה שבעלי החברה הכניסו או הוציאו מהעסק או מהחברה ותו לו! לניהול חברה יש עוד הרבה סקטורים המשפיעים על פעילותה, ובכדי לנהל חברה מצליחה צריכים להיות מקצועניים ולא רק כבוגרי ניהול ומנהל עסקים.