למה הוא מכוון את המדיניות המוניטרית של הבנק שלו!
פרשנות עסקית להחלטת הנגיד להקטין את שיעור הריבית, כך, לפתע פתאום, באמצע חודש.
האם הפיחות הזוחל זה מה שהפחיד את הנגיד?
או שההכנסות מהגז לייצוא ירדו כתוצאה מירידת שער הדולר?
או המחסנים המלאים של בנק ישראל במטבע חוץ?
או זעקתם של היצואנים המתמעטים לחוסר רווחיות ואפילו הפסקת הייצוא מחוסר כדאיות.
מה קרה לנגיד שהוריד את הריבית.
למעשה, כול התשובות כאן הם נכונות.
ייצוא הגז לחו"ל יכניס למדינה סכומים עם זנב של אפסים רבים בדולרים, כדאיות הייצוא לא תעמוד למדינה עם שער הדולר יהיה כול כך נמוך, כמו שהוא לא טוב לשאר היצואניות הישראליות, אבל ברגע שמדובר על משהו גדול, אם אינטרס מובהק למדינה, אזי עושים BRAKENEWS ומורידים את הריבית בכדי לעצור את שפל המדרגה של המטבע האמריקאי.
מדינה חייבת מטבע חוץ, עכשיו רזרבות המטבע הולכות וגדלות, צריך לשמור על הערך שלהם, ולכן יחד עם יצואנית הגז הגדולה שנולדה ייהנו לכול הפחות היצואנים הישראליים שסופגים את כול המכות בשקלים, שכר עבודה, ארנונה, חשמל, מס חברות, מס הכנסה, מס מעסיקים, תנאים סוציאליים של עובדים, שירותים ממשלתיים, אגרות ומה לא עוד ומוכרים בדולרים שהולכים ויורדים. למעשה כ-יועץ עסקי אני רואה שברגע שמתחיל לכאוב למדינה (מדינה זה אנחנו) אז פועל הנגיד כפי שהיה צריך לפעול טרם המציאה החדשה. הגז!
אז אם עכשיו טוב ליצואנים, מה קורה ליבואנים, כמי שנותן ייעוץ עסקי הבנתי כי הממשלה רוצה בתחרות פתוחה ובפתיחת השווקים לכול דכפין, אם זה שמיים פתוחים בשביל תיירות יוצאת, עם זה פתיחת ורפורמת הנמלים בשביל הוזלת היבוא, אם זה בשוק הרכב בכדי להוריד את המחיר לצרכן, כול זה לא מתקשר עם עלייה של מטבע החוץ שרק תייקר את היבוא.
אז מה עדיף, ייצוא או רפורמות והוזלת מוצרים לאזרחי המדינה?
האמת, כבר אי אפשר לדעת, זה שהנגיד עשה נכון אין עוררין על כך, אבל זה ששרי הממשלה כולל מר בנימין נתניהו מבטיחים לנו רפורמות, הוזלות ושוק פתוח, אני לא יודע עם זה עומד בקנה מידה אחד עם החלטות הנגיד.