כאנשי עסקים, כמי שעושה עסקים, או כמי שמנהל עסקים אנו צריכים לקחת כול נושא בפרופורציה!
אין מצב כזה בעסק המתרועע ביום יום עם עובדים, ספקים, לקוחות, שכנים, בנקים, שהכול יעבור על מי מנוחות, גם אם לא רציתם בסכסוך כלשהו תמיד תמצאו "מישהו" או "משהו" שיטריד את הפעילות העסקית שלכם. למה הדבר דומה? " הנכם נהגים זהירים מאד, נוסעים על פי החוק, מאותתים בפניה, עומדים על כול קו עצירה, ופתאום מישהו מאחוריכם או מצדכם עושה טעות ונכנס עם רכבו בכם"! כך זה בדיוק בעולם העסקים "גם אם אתם השה התמים ביותר, פועלים בצורה הישרה ביותר, פועלים ע"פ כול חוק ודין" עדיין יכול להיות המישהו הזה שדווקא אתו תסתכסכו.
כמי שנותן ייעוץ עסקי או עוסק כ יועץ עסקי אני יודע כי רבים העסקים אשר באמתחתם עורך דין, שה של המשפחה, זה של החבר, וזה סתם שהופנה ע"י חבר! והצורך שיהיה לכול בעל עסקים בישראל עורך דין להתייעץ אתו או לקבל ממנו עצה משפטית לכול מקרה שקרה או למנוע מקרה שיקרה היא חובה בדיוק כמו הצורך להיוועץ ברואה חשבון או יועץ מס או ייעוץ עסקי מבורך.
אם ייצא לכם להסתובב פעם בין כתלי בתי המשפט בישראל, להיכנס לאולמות בית המשפט ולשמוע תביעות ודיונים בתחומי העסקים "אוזניכם" יעמדו מעלה ופיכם יהיה פעור לנוכח המקרים ההזויים הנשמעים או העולים מכתבי טענות כאלה ואחרים כלפי בעלי עסקים או עסקים או ההפך מפי בעלי עסקים כלפי אחרים.
לא ניתן לסגור הרמטית את העסק בצורה כזאת שתעמוד איתן מול תביעות מוצדקות או שלא מוצדקות, אבל בהחלט ניתן ע"י בעלי העסקים לעשות את בדיקת הציק ליסט" לפני ההמראה היומיומית ולבדוק: האם לעסק יש ביטוח כולל ביטוח צד "ג" המבטיח פיצוי גם לאלה המבקרים את העסק, האם העסק פעל ע"פ חוק בטיחות בעבודה, האם העסק מקיים סדיר את התחייבותו ואם לא לפחות הסדיר בכתב שינוי הסכמים או חוזים שנכתבו בין ספקים או לקוחות, האם העסק מדווח נכון על הכנסותיו ומגיש את הדוחות הנכונים בזמן שנקבע, כול זאת על מנת להימנע כמה שיותר מתביעות עתידיות.
במדינת ישראל לא מגיעים כול כך מהר לבית המשפט (כמובן באם מדובר על תביעות אזרחיות כספיות וכ"ד) ויש מהלך סדור עד שתובע או נתבע מגיעים לבית המשפט וגם אז יש הליכים "טרום משפטיים" כמו: הגשת כתב תביעה, זמן למענה להגשת כתב התביעה (מתן רשות להתגונן בתביעות בסדר דין מקוצר או הגשת כתבי הגנה בסדר דין רגיל) ואז הליכה לניסיון "פשרה" המוכתב והמחייב מטעם בית המשפט, ואז דיון ראשוני בו מבקש שוב השופט להגיע לפשרה, ואז במידה ולא הגיעו לפשרה יש את הזמן שלוקח ההליך בבית המשפט כאשר יש בעלי עסקים אשר לא מורגלים בהליכים אלה ואת מירב זמנם או לכול הפחות מחשבותיהם הם מקדישים לסכסוך במקום להתרכז במלאכתם.
וכפי שכתבתי בתחילת המאמר, בדיוק כמו שיש דו שיח עם ספק, לקוח, עובד, כך ייתכן כי נושא מסוים יגיע לכתליי בית המשפט וזה בהחלט הליך טבעי העובר על 90% מהעסקים בישראל. לפיכך אין להיבהל, אין להיכנס לפאניקה לא נכונה, ההליך הוא טבעי ותוצאותיו יכולות להפתיע אפילו את בעל העסק המוטרד לשווא.