החשיבות של מימון עסקים קטנים
עסקים קטנים לא תמיד יכולים לקום בן רגע, שכן מדובר בהוצאות כספיות מאוד גדולות והמחסור בהון ראשוני אצל הבעלים מחייב נקיטת פעולות של גיוס משאבים פיננסיים. מאחר והעסקים הקטנים והבינוניים מהווים כ-98% מסך כל העסקים בישראל ומעסיקים כ-60% מסך כל העובדים השכירים בארץ, יש חשיבות מאוד גדולה לטפח את נושא פתיחת והעצמת העסקים הקטנים ולשם כך יש מספר דרכים טובות לגיוס ההון העצמי. בטרם עושים זאת, חשוב לבדוק את הכדאיות של המימון ואת אחוז ההון החיצוני שיגיע, בהתאם לפוטנציאל ההחזרים של העסק לאור תכנית עסקית שצריכה להיבנות.
מה עושים שחוזר לכם שיק של לקוח
המימון יכול להגיע ממקורות שונים ומכיוון שמדובר בהון חיצוני, המטרה היא לאפשר מיצוי של מלוא הפוטנציאל וכמובן שהשקעה מתבקשת גם להחזיר. הדבר יכול לבוא לידי ביטוי באחוזי רווח שיגיעו בחזרה אל משקיעים חיצוניים או לחילופין בהחזר הלוואה כולל ריבית לבנק או גוף פיננסי אחר. העסקים שצריכים את המימון הנ"ל הם חדשים, כאשר לרוב לא ניתן לפתוח עסק רק באמצעות הון עצמי, שכן מדובר בהוצאות גדולת מדי וכמובן שגם עסקים קיימים נדרשים לעיתים לגיבוי של מימון חיצוני וסיוע תקציבי, כדי להמשיך ולהתפתח כדי לגדול, להתרחב או לחילופין לצאת ממשבר מסוים.
הסיוע הכלכלי יכול להגיע ממספר מקורות, כאמור, אולם על כל בעלים חובה לבדוק מהי הדרך הטובה ביותר. מי שיכולים למצוא שותפים עסקיים או משקיעים פרטיים, בין אם מבית ובין אם מחוץ לארץ, יש כאן מקום להראות אמונה גדולה בחלום לפתוח את העסק עם הפוטנציאל הרווחי שלו וכמובן שמי שמבקש דווקא לפנות לבנקים ולבק מהם הלוואות, ניתן למצוא אפיקי הלוואה עם החזרים נוחים והכל כחלק ממדיניות של מגמה לעזור ככל הניתן.
המדינה מבחינתה מבקשת לעזור עד כמה שניתן על ידי הקלות במיסים, גיבוי כספי במקרים של משברים (כמו מלחמות ואחרים) ובנוסף ניתן לראות מדי פעם כי גם ציבור הקונים וקהל הלקוחות מציע את עזרתו על ידי רכישות גדולות יותר ועזרה שכזו היא דרך מימון ערכית הכוללת גם ערבות חברתית הדדית.