ניהול עסק מלווה בייעוץ עסקי

ניהול עסק הוא אחד התחומים המרכזיים והמאתגרים ביותר בעולם הכלכלה והיזמות. הצלחתו של עסק, קטן כגדול, תלויה ביכולות הניהוליות של בעליו או מנהליו, שצריכים להתמודד עם אתגרים יום-יומיים לצד מטרות ארוכות טווח. במאמר זה נעמיק באבני היסוד של ניהול עסקי נכון, נבין מה זה ניהול עסקי, נבחן את הכלים העיקריים לניהול עסקים ונענה על שאלות מרכזיות שיכולות לעזור לכל בעל עסק לשפר את ניהולו.

מדוע ניהול עסק חשוב כל כך?

ניהול עסק נכון מאפשר לעסק:

  • צמיחה מתמשכת: על ידי הגדרת יעדים ברורים, פיתוח אסטרטגיות יעילות וניצול הזדמנויות בשוק.
  • רווחיות: ניהול יעיל של משאבים, אופטימיזציה של תהליכים והפחתת עלויות.
  • יציבות: התמודדות עם משברים, שינויים בשוק ותחרות עזה.
  • מוניטין חיובי: בניית מותג חזק, שיפור שביעות רצון לקוחות והגדלת נאמנותם.
  • התפתחות והתחדשות: עידוד חדשנות, למידה מתמדת והתאמה לשינויים בשוק.

עקרונות מרכזיים לניהול עסקי

כדי להצליח בניהול עסקים, חשוב להקפיד על עקרונות בסיסיים, שהם אבני היסוד של ניהול עסקי נכון:

  1. תכנון אסטרטגי –
    תכנון אסטרטגי הוא כלי בסיסי המאפשר לבעלי עסקים להבין את מיקומם בשוק, להגדיר את מטרותיהם ולהחליט כיצד להשיג אותן. תהליך זה מתחיל בניתוח נקודות החוזק והחולשה של העסק, זיהוי הזדמנויות וסיכונים, ובניית תוכנית פעולה ברורה.

  2. ניהול פיננסי מדויק –
    אחד האתגרים המשמעותיים הוא ניהול כספים בצורה מדויקת. חשוב לנהל תזרים מזומנים נכון, להכין דוחות תקציב ולוודא שהעסק לא נמצא בגירעון מסוכן. ניהול עסק נכון כולל גם חישוב השקעות נבונות, יצירת מקורות הכנסה מגוונים, וצמצום הוצאות מיותרות.

  3. שיווק ממוקד ויעיל –
    השיווק הוא הכלי שמחבר בין העסק ללקוחות. תוכנית שיווקית יעילה תמשוך לקוחות פוטנציאליים, תבנה את מוניטין העסק ותיצור ערך מוסף ללקוחות קיימים. בין הכלים השיווקיים הפופולריים כיום ניתן למצוא פרסום במדיה החברתית, קידום אתרים בגוגל (SEO), ופרסום ממומן בגוגל ובפייסבוק.

  4. ניהול צוות –
    עובדים הם לב העסק. ניהול עסקי טוב מצריך גיוס כוח אדם איכותי, יצירת סביבת עבודה תומכת ומתן מוטיבציה לעובדים. הכשרת הצוות, הקפדה על תקשורת פתוחה ומתן תחושת שייכות הם חלק בלתי נפרד מבניית תרבות ארגונית חיובית שמובילה להצלחה.

  5. ניתוח נתונים וביצוע אופטימיזציות –
    שימוש במידע עסקי וביצוע אופטימיזציות מבוססות נתונים מאפשרים לשפר את ביצועי העסק על בסיס קבוע. כלי ניתוח מתקדמים יכולים להצביע על אזורים שבהם יש צורך בשיפור, ולסייע בקבלת החלטות מושכלות.

ניהול עסק נכון – המפתח להצלחה

ניהול עסק נכון אינו רק תיאוריה, אלא מעשה יומיומי. הוא דורש מיומנויות מגוונות, כגון:

  • חשיבה אסטרטגית: היכולת לראות את התמונה הגדולה ולקבל החלטות מושכלות.
  • מנהיגות: היכולת להוביל את העובדים ולהניע אותם להשגת מטרות.
  • תקשורת יעילה: היכולת להעביר מסרים בצורה ברורה ומדויקת, הן בתוך הארגון והן כלפי חוץ.
  • גמישות: היכולת להסתגל לשינויים ולהתאים את האסטרטגיה בהתאם.
  • חדשנות: היכולת לחשוב מחוץ לקופסה ולפתח רעיונות חדשים.

הצעתי והמלצתי לבעלי עסקים, בעלי חברות, תנהלו את העסקים שלכם מתוך אינטרס לחברה או לעסק בלבד, על תכניסו פנימה את עצמכם, על תפחדו לפטר עובדים ולהגיד להם ה"עסק" פיטר אתכם, לא אני. (לפעמים יש עסקים שלא יכולים לפטר עובדים ואז חושבים על פתרון קל להביא עוד עובד שיעזור לעובד שלא נעים לפטר כך ששניהם לא יעבדו והעסק ימשיך לשלם משכורות לשווא) תנהלו את החיים האישיים שלכם מחוץ לעסקים שלכם, על תחפשו להיות מורמים מעם, על תחפשו את מחמאות העובדים, תזכרו שעסקים הם לא רגשיים, הם לא אנושיים, הם עסקים שחייבים להתנהל מתוך שיקולים עסקיים גרידא. גם אם לא היה לציבור נוח עם ההחלטה של בנק לאומי לחתוך בחוב של דנקנר, עדיין המנכ"ל קיבל החלטה עסקית לטובת הבנק שהוא העסק ובעלי מניותיו שהם בעלי העסק.

כלים לניהול עסקי נכון

הטכנולוגיה מספקת לנו היום מגוון כלים לניהול עסקים בצורה חכמה ויעילה יותר, כמו:

  • תוכנות לניהול לקוחות (CRM) – כלי זה מאפשר לבעל העסק לעקוב אחרי לקוחות קיימים ולשפר את השירות וההתאמה לצרכי הלקוח.

  • תוכנות לניהול חשבונות והוצאות – כלים אלו מאפשרים לבעל העסק לעקוב אחר הכנסות והוצאות ולבצע ניתוח פיננסי מהיר ואפקטיבי.

  • כלי שיווק דיגיטליים – החל מפרסום ממומן ועד קידום אורגני, הכלים הללו מסייעים לעסקים להגיע לקהל רחב יותר, לבנות מוניטין ולשמר לקוחות.

אתגרים עיקריים בניהול עסק

ניהול עסק הוא תהליך דינמי הדורש התמודדות עם אתגרים רבים, בין אם מדובר בתחרות מתמשכת, התמודדות עם חידושים טכנולוגיים, או תנודות בשוק. הבנת האתגרים האלו והכנה מוקדמת יכולים לסייע לבעלי עסקים להתמודד עם הקשיים בצורה טובה יותר.

  • תחרות בענף – בעידן שבו כל תחום מתפתח במהירות, התחרות היא תופעה מתמדת. בעלי עסקים צריכים להתאים את עצמם לשינויים, לבדוק את המתחרים ולמצוא דרכים לבדל את עצמם.

  • ניהול סיכונים – כל עסק נדרש לנהל סיכונים. ניהול עסק נכון כולל הכנה למצבים בלתי צפויים, כמו ירידה בביקוש, עיכובים בשרשרת האספקה, ואפילו משברים כלכליים גלובליים.

  • שימור עובדים – קושי נוסף הוא שימור עובדים מוכשרים בעסק. חברות רבות משקיעות משאבים בניהול צוות ובניית מוטיבציה על מנת לצמצם תחלופת עובדים ולשמור על איכות כוח האדם.

 

הבסיס לניהול עסק – להאציל סמכויות

שאלה קריטית ומשמעותית בתחום הניהול היא השאלה האם להאציל סמכויות
האמת כי כול עסק ולא משנה גודלו האצלת סמכויות הוא מעיקרו של עסק.
אין מצב ולא יכול להיות מצב ניהולי תקין ללא האצלת סמכויות.
השאלה שמתעוררת כיום האם האינטרס או העובד של היום דומה לעובד של האתמול והאם האצלת סמכויות אין בה מן האגוצנטריות של העובד המאוצל בכדי להעדיף את האינטרסים שלו מאשר האינטרסים של החברה.

כיועץ עסקי יש כאן מן המחשבה מה עדיף על מה.

מאחר ואנו נמצאים בתקופה כי כול מה שמעניין אותנו ומה שדוחף אותנו קדימה זה "ממון" והעובד החדש "בצדק" רוצה לקדם את מעמדו ואת יכולת ההשתכרות שלו יש כאן סוגיה שהיא יכולה להוות טעם לפגם כאשר אני מאציל סמכות על עובד והוא עושה שימוש (לא מתוך מניעים הרסניים או דווקא) אלה דווקא מתוך מניעים אינטרסנטים המצויים במוחו לקדם את מעמדו או שכרו או התקדמותו בחברה או בכלל בשוק החופשי.

כמי שנותן ייעוץ עסקי נושא זה הוא דילמה בפני עצמה מאחר ואנו מכירים מקרים של עובדים, שהוכשרו ע"י עסקים וחברות ומשם עברו לחברות אחרות או לפתיחה של עסקים דומים ללא כול חשש כי המעביד יוכל לפגוע בהם בגלל ההיבטים המשפטיים בחוק הישראלי אשר אינו מאשר בנקל חסימה של עובד מלעסוק בכול עיסוק גם ללא תקופת צינון, הסכמים גורפים אותם מחתימים מעבידים עובדים אינם עומדים במבחן בית המשפט וכול עובד יודע זאת.

אז מה עושים איך פותרים את הדילמה הזאת, ובנוסף איך פותרים את הדילמה כי סמנכ"ל או מנהל שהאצילו עליו סמכויות לא ישתמש בעתיד כנגד מעבידו ויוכל לתפעל עסק או עיסוק דומה שיכלול העברת לקוחות מעסק אחד לשני. כן כמו שאמרתי הדילמה קשה ועוד יותר מזה הסיכון רב.

כמי שנותן ייעוץ עסקי אני חושב כי כול האצלת סמכויות לעובד כזה או אחר שזה מעיקרו של ניהול תקין צריכה להיבחן "ב-7 עיניים" וחייב שיהיה עליה פיקוח ניהולי הדוק, זאת גם אחת הסיבות שאני ממליץ תמיד להעסיק בעסק, בחברה בארגון יועץ ומלווה עסקי אשר יהווה חלק מהנהלת העסק ומטלות בתחום האצלת הסמכויות מחיבות אותו גם באופן פרודוקטיבי ומעשי בתחום ניהול העסק מבלי הפחד לדאוג מעובד כזה או אחר הנהנה רובו ככולו מהגנת בית המשפט דהינו "בית המשפט לעבודה" שהוא האכסנייה של העובדים השכירים ובטח לא המעבידים.

עסקים רציניים, עסקים חפצי חיים, עסקים שיש להם ובהם מחשבה בריאה והבנה אוביקטיבית גם לצדדים האנושיים של האדם יידעו או יודעים לקבל החלטה נבונה ולהוסיף לצוות שלהם גורם נוסף, חיצוני, מחוייב, שאם ובמידה ותהיה התמודדות משפטית איתו היא לא תנוהל בין כותלי בית המשפט השייך לעובדים אלה במסגרת אם בכלל סכסוך עסקי כזה או אחר.

אני סמוך ובטוח כי כול בעל עסק או חברה יעשה את השיקול הנכון וימצא את האיזון כפי שתארתי במאמר זה

כך מנהלים עסקים

מה מניע אותנו אנשי עסקים לפעולה!

האם זה ההיגיון, הטכנולוגיה, הסבירות, המתמטיקה, לימודי התואר? כן, אך לא רק זה, אלה כלי העזר שלנו אך הם לא מניעים אותנו:

בעלי עסקים מנכלים של חברות סמנכ"לי שיווק , מועצות מנהלים מאמינות כי האקדמיה היא זאת אשר מניעה אותנו לפעולות בתחום העיסוקים, בדרך כלל האמינו כי הכלכלנים, הוגי הדעות הכלכליים בעולם כולו, הם אלה אשר מניעים את גלגלי העסקים מהעסק הקטן ועד העסק הגדול. אולם היום  הבינו טובי אנשי העסקים, ראשי מדינות כי לכלכלנים להם ניתנו הבמות המרכזיות אין את היכולת או הכוח להניע את המציאות  הכלכלית בעולם ה"שוק הפתוח" את ניהול הכלכלי בעסקים וכול התאוריה, ההסכמות, והמודלים נפלו כמגדל קלפים אחד לאחד.

כמי שנותן ייעוץ עסקי לחברות רבות בארץ ובעולם ולא משנה מה גודלם הכוון שאני מתווה זה פחות להשתמש בסטטיסטיקות, בחישובים כלכליים מדויקים, במצגות אקסל אשר הם בגדר "הנייר סובל הכול" כשורש אשר הפעילות העסקית והשיווקית מנותבת דרכו ויותר להשתמש דווקא בפקולטה אחרת באקדמיה והיא "התנהגות האדם" "פסיכולוגיה" "מדעי ההתנהגות" וכול מה שקשור לתחום זה.

למה? מה הקשר בין עסקים לאקדמיה לפסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות או האנושות בכללותה.

ראשית נבין כי אדם הוא אדם!

אדם הוא זה אשר אתו מתנהלת חלופת מסרים מדי רגע ברגע.

בוא נבין שהאינסטינקטים של האדם מקובעות בתוך מוחו התת מודע והם אלה המשדרות מסרים למודע ולעשייה.

יותר מזה, נצטרך להטמיע כי האדם "תמיד" חרד לגורלו, מבקש חיים, פועל מאינטרסים אישיים, והכוח המניע אותו הוא "הישרדות" אם זה הקבצן העומד ליד שמשת מכוניתנו שאנו עומדים ברמזור ועד ראשי ממשלה הנלחמים על ההישרדות הפוליטית שלהם מדי יום ביומו.

כ יועץ אסטרטגי, אם נבין שראשי ממשלה נלחמים על ההישרדות האישית שלהם (למרות הצהרותיהם שלא וכול מיני סיבות המצביאות שתאוריה זאת לא נכונה) עדיין כוח ההישרדות הטבוע  במוחו של האדם עומד בפני כול הגיון בריא וגם עם יפעל כנגד כוח זה עדיין מחשבתו תהיה שם ובזמן נוח למוחו הוא יחזור לשם.

למעשה מה הדבר שבא ללמד אותנו בתחום העסקי, שלא משנה איזו מניפולציה נפעיל ברמה העסקית, במצגות, בתחכום, בניהול, בשיווק, לא משנה באיזה כלים נשתמש הכוח השולט לכן או לא יהיה "האדם".

בארצות הברית של אמריקה התנהלו הדברים בשיטה הקונבנציונאלית המתכתית כפי שהזכרתי בתחילת המאמר אך לאט לאט תוכלו לשים לב לכתבי העת של טובי החוקרים בתחום "האדם והנפש" המעבירים את האמריקאים מהמסגרות הקשוחות לגלגלי הפלסטיק הגמישים.

ניהול עסק מבחינה כלכלית

לא כול העסקים או החברות מחזיקים במשרה מלאה כלכלן או מנהל כספים. האמת שזו לא חובה מאחר והיום בזמננו העכשווי עדיף להעסיק אנשים בתחום ה ייעוץ העסקי כמיקור חוץ מאשר להעסיק עובד של העסק/החברה עם כול ההוצאות הכרוכות בכך.

אבל, עדיין זה לא מצביע כי עסקים רבים אינם לוקחים בחשבון או כלל לא לוקחים בחשבון את התועלת שיש מהעסקה של יועץ עסקי שידו גם בתחום המספרים והכלכלה, יותר מזה השילוב המנצח של יועץ עסקי עם ניסיון כביר כזה שיודע להעריך את המספרים ולהפוך אותם למציאות כל וחומר כי התרומה הגבוהה שתהיה לעסק/לחברה תהיה גבוהה לאין שיאור.

ובמה דברים אמורים! תובנה חשובה מאד המצויה בראשם של בעלי עסקים/חברות ש"רואה החשבון הוא מלך המספרים והביטחון של התנהלות החברה מבחינה כלכלית. נכון רואה חשבון יש בו את הידע הבלתי מעורער של ההבנה הכלכלית ובטח התמצאות במודלים כלכליים ובניתוחים פיננסיים, אבל רואה החשבון זה לא מתפקידו לעמוד עם סטופר ביד ולבחון כול שנת המס את העניינים הפיננסיים של העסק/החברה.

רואה חשבון יש בו כדי לבקר את הדוח של החברה או יועץ מס את דוח העוסק או השותפות להתאים אותו לצרכי מס ההכנסה ולהגיש לשלטונות. זו טעות גדולה מאד אשר אנשים הרוצים לפתוח עסקים פונים לרואה חשבון על מנת שיכוון אותם (כאילו שבשנה הראשונה העסק/חברה תרוויח מיליונים וזה הזמן לעשות תכנון מס) במקום להתייעץ עם יועץ עסקי אשר ייתן את חוות דעתו על כלל העסק על מנת שבסוף שנה יגיע לחבות של מס.

אך מאחר ואנו רוצים לדעת גם בעסקים מתחילים וגם בעסקים קטנים כיצד אנו יכולים להתקדם עם הפעילות שלנו או יותר נכון כיצד נוכל להגיע אל הבנק שלנו ולא לזרוק לא תוכנת עסקית שאין בה ולמציאות כול קשר אנו חייבים להיות מצוידים בכול מיני פרמטרים הנקראים "מודלים עסקיים" כאלה שעל פיהם כול מוסדות המימון בוחנים אותנו ויותר מכול זה חשוב לנו לעצמנו לניהול העסק על מנת שנדע לאן לכוון את מושכות העסק.

אני רוצה לספר לכם כי אני מגיע לעסקים/חברות אשר כול המבנה הפיננסי שלהם הינו נתון הנמצא בתוכנות הנהלת החשבונות כאלה ואחרות, הבעלים לא בדיוק קוראים ומנתחים אותם לעומק, והניהול של העסק/חברה הינו רובו ככולו בנוי על סמך אינטואיציה והזדמנויות עסקיות כאלה שקופצות.

וזה לא נכון! בטח לא היום! היום כאשר עולם העסקים מהווה סכנה לכול עסק או חברה ההתנהלות חייבת להיות שונה והרבה יותר יציבה. התנהלות כלכלית יציבה יכולה להבטיח חיים ארוכים לעסק ולחברה אבל כאשר החלטות מתקבלות מתוך מניעים אמוציונליים, מתוך מחשבה שמחר יהיה טוב, מתוך בטחון כי המכרז הזה ייסגר עבורנו בטוח, והעובד שיגיע יצליח לבצע מכירות שיגדילו את ההכנסות אזי אין לעסק /חברה להמשיך ולהתקיים לאורך זמן.

ניהול חברה זה לא בדיחה כן, זו גם חשיבה המחייבת הכנסת יועץ עסקי מקצועי ומנוסה, זאת אפילו יכולה להיות ערובה לקיומו של העסק/החברה. מה שמדאיג אותי במיוחד כי גם חברות גדולות מתנהלות בדרך זאת כאשר אין הבנה ש מבחינת ניהול עסק/חברה זקוקים להרבה יותר מזה.

רוב בעלי העסקים והחברות שואלים את עצמם "האם אני טועה בניהול החברה או העסק"

רבים הם בעלי העסקים והחברות שבטוחים כי הם עושים טעויות ומחפשים את התשובות לכול כך הרבה שאלות, תשובות שהמענה עליהם הוא קשה.

וכך מקדמים עסק…

שלבים לקידום עסקים

קידום עסקים הוא תהליך מאוד חשוב שצריך לדעת כיצד פועלים במסגרתו. לכל עסק יש את המאפיינים שלו וכל עסק פונה לקהל יעד שונה ולכן הדרישה היא למצוא את הדרך האופטימאלית לקדם. ישנם מספר דגשים מאוד חשובים שיכולים לעזור לנו להבין כיצד ניתן לקדם באופן חיובי ואיכותי.

המוצר הוא אחד הדגשים המשמעותיים. הרי לכל עסק יש משהו שהוא רוצה למכור. המוצר יכול להיות חפץ ויכול להיות שירות מסוים. איכותו של המוצר היא, בין היתר, גם המוניטין של העסק עצמו ואם מבקשים לקדם מוצר טוב, צריך לדעת כיצד משווקים אותו, באלו אופנים ניתן להביא אותו לידיעת הציבור וקהל הלקוחות וכמובן שהתמחור שלו הוא אחד המשתנים המשמעותיים, שכן תמחור לא נכון יכול למתג את המוצר במקום שיהיה קשה להוציאו משם לאורך זמן. עסקים ניתן לקדם על פי התמחור של מוצריהם. יש מי שמבקשים לשווק מוצרים יוקרתיים ויקרים ויש מי שמשווקים את עצמם כעסקים זולים מאוד ועממיים. לכל אחד משני קצוות הקשת יש את היתרונות וכל מה שצריך זה רק לעבוד על המיתוג הנכון ועל השיווק הממוקד.

**קראו עוד על: עסקים חדשים

  • נקודה חשוב למדי היא המיקום של העסק: יותר ויותר עסקים בארץ, כמו גם מעבר לים, מבקשים לעצמם אתר אינטרנט שם הם יוכלו להציע את מרכולתם לגולשים. מדובר על חיבור טבעי למאה ה-21 ועם הזמן הנושא הופך להיות יותר ויותר בסיסי בשיח הפיננסי. כל עסק וכל בעל עסק שרוצה לקדם את עצמו, מן הראוי שיחשוב לפחות על אתר אינטרנט שיוכל להוות פלטפורמה לקידום.
  • קידום העסק בדרך נוספת בא לידי ביטוי בקידום מכירות: מדובר בחלק נכבד מתקציבי העסקים השונים, אולם לא תמיד ההוצאה משתלמת ומחזירה את עצמה. יש לבחון את הימצאות קהל היעד ולראות מהן דרכי הפרסום והשיווק המתאימות ביותר, כיצד אפיקי המכירות האופטימליים יוכלו להצליח ובסופו של עניין גם כיצד ניתן לשמור על העסק כחלק בלתי נפרד מתרבות הצריכה במעגלים המדוברים. אנו מכירים מותגים רבים שהגיעו אלינו מפרסום מגוון ותמיד יש מקום לחשוב לשווק מחדש.

ניהול עסק בצורה רווחית – למה העסק לא רווחי?

מרבית העסקים היום מתקיימים רק בשביל להתקיים, ומה זה אומר, אקח כאן לדוגמה עסק/חברה המעסיקה 100 עובדים (בכוונה כיוונתי גבוה) נוכל לראות את העסק הזה עובד, קונה, מוכר, הבעלים נוסע על אחד מהג'יפים המודרניים ביותר אך משכורת לעצמו או משפחתו לא יכול למשוך מהעסק. למה כי אין מספיק כסף, ההפך הוא עוד נדרש להוציא מהכיס הפרטי שלו כסף בכדי לממן את ההוצאות לעסק. הרבה פעמים אני שומע בעלי עסקים המתלוננים "אני מרוויח אבל לא רואה את הכסף" הגברים האלה מדוברים גם על עסקים ותיקים וגם על עסקים חדשים או מיזמים חדשים.

אז למה העסק לא מרויח?

עסק לא מרוויח בראש ובראשונה בגלל שהוא מנוהל לא נכון, ניהול טוב ומקצועי ברמה העסקית (לא ברמת האיכות או המקצועיות של העסק) רמת המקצועיות של העסק יכולה להיות 100 או יותר מ-100% אבל הניהול העסקי שלו הכולל "תפקיד מנכ"ל" ירוד ובלתי מתאים כלל ועיקר לתפקודה של החברה או העסק המדובר.

ניהול זה מקצוע ומאחר ורבים העסקים שהבעלים מתמחים במקצועיות שלהם אך כושלים בניהול שלהם, כן, שמעתי בעלי עסקים אומרים "איך מישהו אחר יכיר את העסק יותר טוב ממני?" או בואו נטמיע את התובנה "איך זה שכל כך הרבה עסקים מתרסקים בשנה הראשונה השנייה והשלישית שלו" הכיצד? "ניהול"

ניהול עסק נכון - דורון עמית ייעוץ עסקי

האם אתם נעזרים בסטטיסטיקות לניהול העסק?

האם בעלי עסקים נעזרים בסטטיסטיקות?

מסקר אחרון שנערך הסתבר כי 69% מתוך 90% עסקים קטנים ובינוניים לא מתייחסים כלל או קובעים את האסטרטגיה של עסקם ע"פ סטטיסטיקה, סקר שוק, סקרי אומניבוס, או כאלה שמנהלים מערכת פרסום בגוגל או פייסבוק לא משתמשים בנתונים שמתקבלים מהלקוחות.

על מנת להיות גלוי וללכת צעד אחד אחורה ישנם בעלי עסקים המעבירים פעם בחודש את החומר של הנהלת החשבונות של העסק לרואה החשבון ופוגשים אותו פעם בשנה שצריך לרשום שיקים למס הכנסה או לביטוח הלאומי. בעלי עסקים "סומכים" על רואה החשבון "בצדק" שהרי את תפקידו הוא יעשה נאמנה ללקוח בתחום החשבונאי או מול המוסדות מס הכנסה וביטוח לאומי אבל זה לא מתפקידו גם לייעץ או לקבוע עובדות עסקיות בעסק.

יותר מזה, ישנם עסקים רבים אשר משקיעים את מיטב כספם בפרסום ממומן בגוגל או בפייסבוק מקבלים דו"ח ממוחשב כל סוף חודש, מסתכלים על המיקומים של העסק במנועי החיפוש, מתייקים או זורקים לפח. מבלי לדעת שהם זורקים זהב לפח האשפה ומבלי לדעת שאם תהיה להם את ההרשאה להסתכל בחשבון הפרסום הם יוכלו לקבל תובנות מדהימות בקשר לעסק שלהם ולפי תוצאות אלה הם יחסכו כסף רב, יידעו לנווט את הפרסום שלהם, יבינו מה אנשים מעדיפים או איזה מוצר או שירות לקדם יותר, או לעשות עליו מבצע או פעולה ברוכה אחרת.

העולם העסקי והאקלים העסקי קשה מאד בגלל השפע, התחרות, הגלובליזציה והרגולציה אבל העולם הטכנולוגי שכל כך פגע בנו בבני אנוש מביא מהצד השני כלים לעזרה שיכולים לעזור לנו בהגברת המכירות והתחרות ויותר מכול בקצב ההשקעה שלנו בעסק או בפרסום העסק.

בדרך כלל, ובצדק, אנשי מקצוע להם אתם מוסרים את הטיפול בכם לא רוצים להעניק לכם את הידע שלהם בתחום התמחותם (שהרי זה בסיס פרנסתם) אבל אני טוען ההפך, אני אומר שאם בעלי המקצוע היו מחלקים ללקוחות את היכולות שהכלים שהם משתמשים בהם הם היו מרוויחים הרבה יותר.

סטטיסטיקה ופילוח לקוחות ומגמות לעסק שלנו הוא אלמנט חשוב שחייבים להשתמש בו.

אני בטוח שרוב בעלי העסקים לא מבינים איזה יכולות הם יוכלו לקבל מסטטיסטיקות

וזה כל כך זמין, כל כך נזיל, רק צריך לדעת להסתכל ולהבין את התוצאות.

במקום לטפל בניהול העסק אנו מפרנסים את חברות כרטיסי האשראי

איך משתמשים עם כרטיסי אשראי.

טוב נו, אין זה סוד כי לכל בעל חברה או עסק יש מספר כרטיסי אשראי בנקאים וחוץ בנקאיים המשרתים אותו גם ברכישה של חומרי גלם לחברה וגם לרכישה של שירותים ומוצרים שונים לחברה וגם לבית.

התוספת אשראי הזאת לעסק מגיעה לפעמים למסגרות אשראי של מאות אלפי שקלים, ומאחר והם באים כתוספת למסגרות האשראי הכוללות של החברה אזי אנו מתפתים כאשר מגיע יום התשלום ותזרים לא מאפשר פירעון של החיובים לבקש מחברות כרטיסי האשראי לפירעון של מספר תשלומים.

להפתעתנו אני מגלים כי בחברות כרטיסי האשראי אפילו יותר נדיבים, והם מציעים לנו "מוצר" הנותן לנו לקבוע את סכום ההורדה החודשית בסכום שייקבע הלקוח (הווה אומר יש לנו מסגרת של 50.000 ₪ בכרטיס אחד אז נוכל לשלם רק 1000 ₪ כל חודש. (נשמע נפלא לעסקים שנמצאים במצוקה תזרימי) אבל עליה וקוץ בה אחוז הריבית שחברת כרטיסי האשראי תיקח מאתנו הינו 15%-כן 15% ועוד הנציגה החביבה המקליטה את השיחה טורחת להגיד "שעל כל שקל תשלם עוד 15 א"ג ריבית.

קראו: העסק עובד אבל אין לי כסף

מה שאומר שאם יישאר בחשבון 49.000 ₪ הריבית על זה תהיה 7350 ₪

רווח טוב עושות חברות כרטיסי האשראי, אני רק לא מבין מה ההבדל בין חברת כרטיסי האשראי לשוק האפור.

אם התופעה הזאת לא הייתה הולכת ומתרחבת כתוצאה מהמצוקה בה עסקים נמצאים בתחום התזרים (וכהערת אגב תזרים שלילי מצביע על ניהול לקוי וניהול כספים ופתרונות אשראי זולים עוד יותר לקוי) אולי לא הייתי כותב את זה אבל כאשר מחודש לחודש חוב הצרכנים בחברות כרטיסי האשראי טופח וחברות כרטיסי האשראי מדווחות על נסיקה ברווחיהם אני מבין שהתופעה שהזכרתי כאן הולכת להרוס מספר לא מועט של חברות ועסקים.

אין חייה כזאת בעסקים שיכולים לשלם הוצאות מימון של 15% ובמצטבר של האשראי הבנקאי, הלוואה בערבות מדינה, הלוואות בנקאיות, הלוואות חוץ בנקאיות שחברה או עסק יכולות לשלם אותם בטח לא בתקופה הנוכחית.

וזה למעשה חוזר לתחום הניהול.

בעלי עסקים העסוקים ביום יום בתפעול העסק וכאשר יש בעיה בתזרים המזומנים הדרך הקלה ביותר היא הליכה לרכוש כסף בהלוואה, ואני טוען כ יועץ עסקי שלמצבים כאלה ניתן להתכונן, או למעשה לבחון את העסק אם הוא מרוויח, האם הוא לא מחלק יותר מידי אשראי ללקוחותיו, האם ההפרש הכספי בין הקנייה למכירה ממומן ע"י העסק ועוד רבים הסיבות האחרות.

אני מודע לזה שבעלי עסקים או חברות יודעים את זה שומעים על זה אבל ממשיכים בדרכם כי מאד קשה כפי שכבר אמרתי לצאת מאזור הנוחות והיום בתחום העסקים הכללי "נוחות" זה לא שם המשחק.

לסיכום

ניהול עסק נכון הוא מיומנות חיונית המשלבת תכנון, ביצוע ואופטימיזציה על בסיס קבוע. בעזרת כלים ושיטות ניהוליות אפקטיביות, עסקים יכולים לשגשג בשוק התחרותי וליצור לעצמם מוניטין חזק ויציב. ניהול עסקי נכון מספק מסגרת להצלחה מתמשכת ומעניק לבעל העסק כלים להתמודדות עם אתגרים ושינויים בלתי צפויים.

אם אתם בעלי עסק ומעוניינים לשפר את הניהול העסקי שלכם, זה הזמן לפנות לייעוץ מקצועי שיעזור לכם לבנות אסטרטגיה מותאמת אישית ולהוביל את העסק להצלחה.

דורון עמית – יועץ עסקי

משרדנו מספק שירותי ייעוץ עסקי מקצועיים לעסקים מכל הגדלים. אנו יכולים לסייע לכם לשפר את ניהול העסק שלכם, להגדיל את הרווחיות, לשפר את היעילות ולהשיג את המטרות העסקיות שלכם.

מוזמנים ליצור קשר לייעוץ ראשוני ללא התחייבות בטלפון: 0522775651

קטגוריות

תגיות

פייסבוק
וואטסאפ
דוא"ל
לינקדאין
רשת X

הצטרפו להצלחה פגישת יעוץ ללא התחייבות

מלא את הפרטים ונחזור עוד היום>>





    ניהול עסקי - דורון עמית ייעוץ עסקי

    מעל 1600 תכנים העוסקים בעולם העסקים

    איך לבחור חברת קידום אתרים ? מאמר של דורון עמית ייעוץ עסקי
    מגזין עסקי

    איך לבחור חברת קידום אתרים לעסק שלכם?

    תוכן עניינים בעידן הדיגיטלי של היום, נוכחות מקוונת חזקה היא קריטית להצלחת כל עסק. אתר אינטרנט הוא כלי חיוני, אך כדי שהוא ישיג את מטרתו,

    יעילות ארגונית - דורון עמית ייעוץ עסקי
    ייעוץ ארגוני

    יעילות ארגונית: המפתח להצלחה עסקית

    תוכן עניינים בעולם העסקי המודרני, יעילות ארגונית היא לא רק מילת באזז – היא הכרח אסטרטגי להישרדות ולצמיחה. כיועץ ארגוני עם שנים של ניסיון בליווי

    קואצ'ינג לגברים - מאמר שלך דורון עמית
    מגזין עסקי

    קואצ'ינג לגברים – העצמה אישית, זוגית ועסקית

    תוכן עניינים   בעולם הדינמי של היום, גברים רבים מוצאים את עצמם מתמודדים עם אתגרים אישיים, זוגיים ועסקיים המצריכים גישה חדשה ויעילה להתמודדות. קואצ'ינג לגברים

    תוכן עניינים

    דילוג לתוכן