עסקים אופנה וכול מה שקשור

עסקים! אופנה.

האם עסקי האופנה בישראל תופסים תאוצה.

האם המותגים הישראלים בתחום האופנה אכן מחזיקים את שוק האופנה בארץ או שהמותגים הרבים שנכנסו לשוק האופנה בישראל הם אלה שמצעידים את המכירות בשוק הישראלי. 

אם לשפוט את כניסתה המטאורית של מותג האופנה האמריקאי GAP וקריסתה לאחר זמן לא ארוך, וזאת למרות ההצלחה המדהימה שיש למותג זה בארץ מוצאו דבר שמזכיר את ניסיון כניסתה של רשת הקפה STARBAX  והכישלון הצורב שבסגירתה, נבין, כי מותגי האופנה הזרים אכן אטרקטיביים  לקנייה שאנחנו בארצות מוצאם ופחות טובים שהם מגיעים אלינו, ארוזים באריזה אחרת, מתומחרים יותר יקר, ולא בדיוק מספקים את חווית הקניה של הישראלים ב-SELL המוצע להם בארצות המוצא. 

מי שעוקב אחרי ענף האופנה בישראל יכול לראות בראש רשימת המותגים המובילים שתי חברות "פוקס" ו-"קסטרו" כול אחת מהם פונה לכוון אחר, וכול אחת מהם ממקמת את עצמה לקהל יעד אחר. עם זה "פוקס" אז הוא המותג הנמכר ביותר בגלל המיקוד שלו לקהל המטרה, המבחר שלו והפתרון שהוא נותן לביגוד של המשפחה מהתינוק ועד הבוגר, אם זה בדרך הצגתו את מרכולתו בסניפי החברה, וכמובן המבצעים והמחירים שהוא מציע ללקוחותיו, מחירים סבירים אם אופנה עכשווית, מודרנית, עונתית, ואווררה. 

לעומת זאת אם נסתכל על השחקן השני הלוא הוא "קסטרו" כאן קהל המטרה נבחר בקפידה, תוך שהמותג שומר על נאמנות הלקוח ונותן מענה לצרכיו בתחום הלבוש היותר אופנתי או הספורט אלגנט שהוא מציע לבני ה-20+ עם קולקציות משתנות כול חלוף עונה, ובהחלט מביא אופנה ישראלית מושכת וסקסית לא פחות מכול מותגי האופנה שאנו מכירים בעולם כולו בקו הלבוש של המותג. "קסטרו" היא חדשנית, משדרת קו נכון לעולם האופנה הישראלי ובגלל זה הצלחתו כמותג ישראלי נכונה. 

מסתבר, או יותר נכון עולה מניתוח הנתונים של המותגים הישראלים ואלה המגיעים אלינו מבחוץ הוא שאופנה זה דבר שנקנה בארץ המקור שלו כמו ש-GAP לא הצליחה בישראל כך FOX סוגרת חנויות בבירות העולם האחרות. "מותג" טוב בארץ מוצאו לאזרח ולתייר. אנשים שנוסעים לחו"ל לא יקנו FOX כמו תיירים שמגיעים לכאן לא ירכשו GAP. 

התייחסתי במאמר זה לאופנה מקורית או למותגים מקוריים, לא התייחסתי כאן למותגים עולמיים כמו טומי, טימברלנד, נייק, אדידס ואחרים טובים. 

סוד הצלחתו של מותג בעולם האופנה, להתוות קו ברור ולהוביל אותו, לנגוע בלבבות הצעירים המובילים אופנה בכול העולם, להציג את המרכולת בסניפי הרשת תוך הדגשת מבצעים מתחלפים "אבל מבצעים" ולא שפעם היינו רגילים או עדיין בחנוניות הקניון אתה פוגש "סטנד" עלוב שעליו מופיע מבצע "מדנדל" כזה שממש לא בא לך החשק לרכוש. 

לשמחתי ה"מותגים" הישראלים המוזכרים עושים אופנה בגאווה.

קטגוריות

תגיות

פייסבוק
וואטסאפ
דוא"ל
לינקדאין
רשת X

הצטרפו להצלחה פגישת יעוץ ללא התחייבות

מלא את הפרטים ונחזור עוד היום>>





    מעל 1600 תכנים העוסקים בעולם העסקים

    איך לבחור חברת קידום אתרים ? מאמר של דורון עמית ייעוץ עסקי
    מגזין עסקי

    איך לבחור חברת קידום אתרים לעסק שלכם?

    תוכן עניינים בעידן הדיגיטלי של היום, נוכחות מקוונת חזקה היא קריטית להצלחת כל עסק. אתר אינטרנט הוא כלי חיוני, אך כדי שהוא ישיג את מטרתו,

    יעילות ארגונית - דורון עמית ייעוץ עסקי
    ייעוץ ארגוני

    יעילות ארגונית: המפתח להצלחה עסקית

    תוכן עניינים בעולם העסקי המודרני, יעילות ארגונית היא לא רק מילת באזז – היא הכרח אסטרטגי להישרדות ולצמיחה. כיועץ ארגוני עם שנים של ניסיון בליווי

    קואצ'ינג לגברים - מאמר שלך דורון עמית
    מגזין עסקי

    קואצ'ינג לגברים – העצמה אישית, זוגית ועסקית

    תוכן עניינים   בעולם הדינמי של היום, גברים רבים מוצאים את עצמם מתמודדים עם אתגרים אישיים, זוגיים ועסקיים המצריכים גישה חדשה ויעילה להתמודדות. קואצ'ינג לגברים

    תוכן עניינים

    דילוג לתוכן